Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną • przepis • składniki • przygotowanie
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MIKS SAŁAT
przekładamy do dużej miski.
DODAJEMY MIESZANKĘ ORZECHÓW
i żurawiny.
NA WIERZCH SAŁATKI
kruszymy ser feta.
KREM BALSAMICZNY ŁĄCZYMY
z oliwą z oliwek, dodajemy pieprz do smaku i gotowym sosem skrapiamy sałatkę.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
514,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
128,6 kcal
Tłuszcz
10,7 g
Węglowodany
5,1 g
Błonnik
4,7 g
Białko
4,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
Wariacja na temat śledzika, czyli sałatka z ziemniakami i cykorią. Całość podkreślona smakiem miodowo-jogurtowego sosu.

Przepis na włoską babkę Panettone
Wyjątkowa babka inspirowana kuchnią włoską, która potrzebuje wielu godzin, aby wyrosnąć, a następnie wystygnąć. Spróbuj przygotować ten niezwykle puszysty przysmak pełen bakalii!

Hummshuka
Hummshuka, czyli połączenie hummusu i szakszuki! To pomysł na pełne smaku i aromatu śniadanie inspirowane kuchnią Bliskiego Wschodu, które nasyci i zachwyci każdego domownika.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tortilla smażona z rozgniecionym falafelem
Szybki wege obiad lub przekąska na imprezę? To sycące danie inspirowane kuchnią bliskowschodnią stanie się częścią Waszego jadłospisu.

Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
Wypróbuj rozgrzewające herbaty, doskonałe na jesienne chłody!

Tiramisu brzoskwiniowe
Klasyczne tiramisu ukryte pod kołderką orzeźwiającego domowego dżemu brzoskwiniowego to idealny pomysł na deser. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się smakiem lata.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Granola
Suszone owoce, chrupiące owoce, płatki i miód. Poznaj przepis na domową granolę!

Cevapcici z ryżem w pomidorach
Pyszne roladki z mielonej wołowiny oraz jagnięciny, podane z ryżem oraz śmietanowym dipem dla przełamania smaku.

Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
Pyszne, chrupiące kajzerki na ciepło, wypełnione smakowitą niespodzianką – farszem z kiszonej kapusty i cebuli!