lamotek.pl

Papryka faszerowana z oliwkami • przepis • składniki • przygotowanie

Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.

Papryka faszerowana z oliwkami

Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.

Czas przygotowania
70 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 1 szt.
papryka czerwona - 4 szt.
ząbek czosnku - 4 szt.
śmietana 18% - 150 g
mięso mielone wołowo-wieprzowe - 250 g
natka pietruszki - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 4 łyżki
oliwki zielone - 150 g
pieprz czarny - 1 szczypta
ryż długoziarnisty - 100 g
ser feta - 125 g
sól - 1 szczypta
oregano suszone - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM:
mielonym możesz podawać z ugotowanym ryżem.
2.TO IDEALNA OPCJA:
na sycący obiad.
3.WYBIERZ RYŻ DŁUGOZIARNISTY:
(basmati), który radzimy wykorzystać także do farszu.
4.PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM:
dobrze czuje się w towarzystwie rozmaitych sałatek.
5.ROZWAŻ PRZYRZĄDZENIE PROSTEGO:
połączenia z mieszanki sałat, pomidorów oraz ogórków skąpanego w dressingu z oliwy z oliwek i cytryny.
6.MOŻESZ RÓWNIEŻ POSTAWIĆ:
na sałatkę grecką lub inną utrzymaną w śródziemnomorskim stylu.
7.ŻEBY UCZYNIĆ DANIE:
bardziej sycącym, paprykę faszerowaną po grecku podawaj wraz z pieczonymi ziemniakami.
8.MOŻESZ SERWOWAĆ PAPRYKĘ:
faszerowaną z chrupiącym chlebem, na przykład bagietką lub chlebkiem pita za pomocą którego łatwo zebrać smakowity farsz.
9.DOBRY POMYSŁ TO:
podanie papryki w towarzystwie innych pieczonych warzyw, jak np.
10.CUKINIA, BAKŁAŻAN CZY:
cebula.
Papryka faszerowana z oliwkami

Czas przygotowania

70 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM

mielonym możesz podawać z ugotowanym ryżem.

2

TO IDEALNA OPCJA

na sycący obiad.

3

WYBIERZ RYŻ DŁUGOZIARNISTY

(basmati), który radzimy wykorzystać także do farszu.

4

PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM

dobrze czuje się w towarzystwie rozmaitych sałatek.

5

ROZWAŻ PRZYRZĄDZENIE PROSTEGO

połączenia z mieszanki sałat, pomidorów oraz ogórków skąpanego w dressingu z oliwy z oliwek i cytryny.

6

MOŻESZ RÓWNIEŻ POSTAWIĆ

na sałatkę grecką lub inną utrzymaną w śródziemnomorskim stylu.

7

ŻEBY UCZYNIĆ DANIE

bardziej sycącym, paprykę faszerowaną po grecku podawaj wraz z pieczonymi ziemniakami.

8

MOŻESZ SERWOWAĆ PAPRYKĘ

faszerowaną z chrupiącym chlebem, na przykład bagietką lub chlebkiem pita za pomocą którego łatwo zebrać smakowity farsz.

9

DOBRY POMYSŁ TO

podanie papryki w towarzystwie innych pieczonych warzyw, jak np.

10

CUKINIA, BAKŁAŻAN CZY

cebula.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2435,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

608,9 kcal

🥑

Tłuszcz

38,3 g

🌾

Węglowodany

45,6 g

🥬

Błonnik

22,2 g

💪

Białko

22,2 g

Podobne przepisy

Papryka faszerowana z oliwkami - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl