Owsiane babeczki śniadaniowe • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
PRZYGOTOWUJEMY BABECZKI O 3 SMAKACH
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
PIECZEMY BABECZKI
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2347,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
391,2 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
10,8 g
Białko
10,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Risotto pomidorowe
Risotto pomidorowe to danie, które zachwyca swoją prostotą i smakiem. Połączenie kremowego ryżu z soczystymi pomidorami to duet idealny, który nigdy się nie znudzi. Chcesz dowiedzieć się, jak przygotować to ponadczasowe danie i to po mistrzowsku? Poniżej zdradzimy Ci przepis na wyśmienite risotto pomidorowe!

Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
Wyrafinowanych dań w kuchni włoskiej nie brak, a każde z nich cechuje piękno smaku i aromatu. Jednym z takich dań są kultowe ravioli con uovo, które urzekają swoim delikatnym smakiem i wypływającym z ciasta żółtkiem. Przygotuj się na prawdziwą ucztę dla podniebienia — poznaj przepis na ravioli z płynnym żółtkiem!

Beza z truskawkami
Wyjątkowa odsłona klasycznej pavlovej w formie wieńca. Ta krucha i jednocześnie rozpływająca się w ustach beza z truskawkami to idealna propozycja na lato i nie tylko. Spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
Kinga przygotowała kolejny wegański przepis – tym razem na naleśniki! Smakują wyśmienicie z kremem waniliowym na bazie nerkowców i słodkimi borówkami!

Tacos z piersią kurczaka i surówką chimichurri
Przyrządź własną ucztę inspirowaną południowoamerykańskimi smakami! Sprawdź, jak prosto przygotujesz pyszne tacos z kurczakiem i surówką chimichurri.

Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
Kiedy kawałki kurczaka zanurzą się w kremowy purée z ziemniaków i kukurydzy, to wiadomo, że będzie pysznie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.

Zapiekanka z indykiem i ziemniaczanym purée
Pyszne i aromatyczne curry z mięsem indyka i warzywami przykryte idealnym, puszystym purée z ziemniaków. Koniecznie sprawdź, jak smakuje to wyjątkowe danie pomysłu Karola!

Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Wilgotny makowiec to jedno z tych ciast, które nieodłącznie kojarzą się ze świętami. Wykorzystanie gotowej masy makowej sprawia, że jego przygotowanie staje się szybkie i proste, a smak pozostaje bogaty i aromatyczny. Nasz przepis pomoże Ci stworzyć idealny, wilgotny makowiec — zrób go wraz z nami!