lamotek.pl

Grillowany łosoś z salsą z awokado • przepis • składniki • przygotowanie

Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.

Grillowany łosoś z salsą z awokado

Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

awokado - 1 szt.
cebula czerwona - 0,5 szt.
limonka - 2 szt.
łosoś filet, bez skóry - 4 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
papryka mielona ostra - 0,5 łyżeczki
pieprz czarny - 1 szczypta
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
kolendra świeża - 2 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE UMYTEGO I:
osuszonego łososia nacieramy odrobiną oliwy z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i ostrej papryki.
2.GRILLUJEMY Z DWÓCH:
stron.
3.AWOKADO OBIERAMY I:
kroimy w kostkę.
4.DODAJEMY POSIEKANĄ CEBULĘ,:
świeżą kolendrę, sok z 2 limonek.
5.PRZYPRAWIAMY SOLĄ I:
pieprzem.
6.RYBĘ PRZEKŁADAMY NA:
talerze i nakładamy po 1 łyżce salsy.
7.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Grillowany łosoś z salsą z awokado

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE UMYTEGO I

osuszonego łososia nacieramy odrobiną oliwy z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i ostrej papryki.

2

GRILLUJEMY Z DWÓCH

stron.

3

AWOKADO OBIERAMY I

kroimy w kostkę.

4

DODAJEMY POSIEKANĄ CEBULĘ,

świeżą kolendrę, sok z 2 limonek.

5

PRZYPRAWIAMY SOLĄ I

pieprzem.

6

RYBĘ PRZEKŁADAMY NA

talerze i nakładamy po 1 łyżce salsy.

7

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2172,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

543,1 kcal

🥑

Tłuszcz

37,5 g

🌾

Węglowodany

10,2 g

🥬

Błonnik

42,2 g

💪

Białko

42,2 g

Podobne przepisy