lamotek.pl

Wykwintne roladki rybne • przepis • składniki • przygotowanie

Wyśmienite plastry łososia zawinięte w płaty dorsza i zapieczone z żurawiną – pyszna alternatywa dla zwyczajnych koreczków.

Wykwintne roladki rybne

Wyśmienite plastry łososia zawinięte w płaty dorsza i zapieczone z żurawiną – pyszna alternatywa dla zwyczajnych koreczków.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

dorsz filet - 3 szt.
łosoś filet, bez skóry - 3 szt.
żurawina suszona - 40 g
olej rzepakowy - 10 ml
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
sok z cytryny - 50 ml

Instrukcje przygotowania

1.FILETY RYB MYJEMY:
i delikatnie suszymy za pomocą ręcznika papierowego.
2.RYBY DOPRAWIAMY NIEWIELKĄ:
ilością soli, pieprzu, skrapiamy sokiem z cytryny.
3.NASTĘPNIE KROIMY ŁOSOSIA:
i dorsza wzdłuż na cienkie pasy.
4.NA PAS DORSZA:
nakładamy pas łososia, następnie dość ściśle rolujemy tworząc roladki.
5.POWSTAŁĄ ROLADKĘ SPINAMY:
wykałaczką.
6.ROLADKI UKŁADAMY W:
posmarowanym niewielką ilością oleju rzepakowego naczyniu żaroodpornym.
7.ŚRODEK KAŻDEJ ROLADKI:
ozdabiamy suszoną żurawiną.
8.ROLADKI PIECZEMY W:
temperaturze 190°C przez około 20-25 minut.
9.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wykwintne roladki rybne

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

FILETY RYB MYJEMY

i delikatnie suszymy za pomocą ręcznika papierowego.

2

RYBY DOPRAWIAMY NIEWIELKĄ

ilością soli, pieprzu, skrapiamy sokiem z cytryny.

3

NASTĘPNIE KROIMY ŁOSOSIA

i dorsza wzdłuż na cienkie pasy.

4

NA PAS DORSZA

nakładamy pas łososia, następnie dość ściśle rolujemy tworząc roladki.

5

POWSTAŁĄ ROLADKĘ SPINAMY

wykałaczką.

6

ROLADKI UKŁADAMY W

posmarowanym niewielką ilością oleju rzepakowego naczyniu żaroodpornym.

7

ŚRODEK KAŻDEJ ROLADKI

ozdabiamy suszoną żurawiną.

8

ROLADKI PIECZEMY W

temperaturze 190°C przez około 20-25 minut.

9

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2065,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

516,3 kcal

🥑

Tłuszcz

23,5 g

🌾

Węglowodany

8,7 g

🥬

Błonnik

63,8 g

💪

Białko

63,8 g

Podobne przepisy