lamotek.pl

Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną • przepis • składniki • przygotowanie

Kiedy awokado spotka się z pastą jajeczną, powstanie smakowita przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas Sylwestra.

Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną

Kiedy awokado spotka się z pastą jajeczną, powstanie smakowita przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas Sylwestra.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 25
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
bazylia świeża - 24 g
pieprz czarny - 1 szczypta
jajko - 4 szt.
majonez - 1 łyżka
ogórek - 1 szt.
sok z cytryny - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 24 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY:
na twardo.
2.STUDZIMY, OBIERAMY I:
kroimy w kostkę.
3.PRZEKŁADAMY DO:
miski.
4.DODAJEMY POSIEKANĄ:
bazylię.
5.MIĄŻSZ AWOKADO KROIMY:
z drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem i sokiem z cytryny.
6.CAŁOŚĆ MIESZAMY RAZEM:
i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
7.OGÓRKA KROIMY W:
plasterki o grubości około 5 mm.
8.NA WIERZCH KAŻDEGO:
plasterka nakładamy odrobinę farszu.
9.DEKORUJEMY POSIEKANYM:
szczypiorkiem.
Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 25

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY

na twardo.

2

STUDZIMY, OBIERAMY I

kroimy w kostkę.

3

PRZEKŁADAMY DO

miski.

4

DODAJEMY POSIEKANĄ

bazylię.

5

MIĄŻSZ AWOKADO KROIMY

z drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem i sokiem z cytryny.

6

CAŁOŚĆ MIESZAMY RAZEM

i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

7

OGÓRKA KROIMY W

plasterki o grubości około 5 mm.

8

NA WIERZCH KAŻDEGO

plasterka nakładamy odrobinę farszu.

9

DEKORUJEMY POSIEKANYM

szczypiorkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

804 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

67 kcal

🥑

Tłuszcz

5,1 g

🌾

Węglowodany

2,6 g

🥬

Błonnik

2,9 g

💪

Białko

2,9 g

Podobne przepisy

Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl