Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną • przepis • składniki • przygotowanie
Kiedy awokado spotka się z pastą jajeczną, powstanie smakowita przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas Sylwestra.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 25
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY
na twardo.
STUDZIMY, OBIERAMY I
kroimy w kostkę.
PRZEKŁADAMY DO
miski.
DODAJEMY POSIEKANĄ
bazylię.
MIĄŻSZ AWOKADO KROIMY
z drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników razem z majonezem i sokiem z cytryny.
CAŁOŚĆ MIESZAMY RAZEM
i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
OGÓRKA KROIMY W
plasterki o grubości około 5 mm.
NA WIERZCH KAŻDEGO
plasterka nakładamy odrobinę farszu.
DEKORUJEMY POSIEKANYM
szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
804 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
67 kcal
Tłuszcz
5,1 g
Węglowodany
2,6 g
Błonnik
2,9 g
Białko
2,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
Azjatycki klasyk, który uda się każdemu! Wykorzystaj przepis Karola na smażony makaron z kurczakiem i warzywami – to proste danie zachwyca głębią smaku i świetnie sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.

Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.

Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem
Pierożki wonton to uwielbiane danie kuchni chińskiej. Kinga faszeruje je świetnie doprawionym mięsem z kurczaka i podaje z dodatkiem pikantnego aromatyzowanego oleju. Sprawdź, jak przygotować pierożki wonton w domu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
Śniadanie, deser, a może obiad na słodko? Gofry to doskonały wybór! Chrupiące, pulchne wafle przygotujesz w mgnieniu oka.

Faworki trydenckie
Chyba wszyscy kochają smak chrupiących faworków, a nasz przepis pokaże Ci, jak łatwo i szybko możesz je przygotować.

Kurczak po tajsku
Kurczak po tajsku to jedno z najpopularniejszych dań kuchni azjatyckiej, które wprost zachwyca bogactwem smaków oraz niecodziennych aromatów. To danie idealne dla miłośników egzotycznych smaków oraz tych, którzy kochają wyraziste przyprawy. Przygotowanie kurczaka po tajsku jest stosunkowo proste. Poznaj nasz przepis i wyrusz w kulinarną podróż do serca Tajlandii!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Stek z udźca jelenia z rozmarynem
Wyjątkowa okazja? Przygotuj aromatyczny stek z udźca jelenia z rozmarynem w sosie blue cheese. Twoi goście będą zachwyceni!

Babka ziemniaczana
Znana w wielu regionalnych kuchniach i idealna na sycący obiad dla całej rodziny! Sprawdź, jak smakuje babka ziemniaczana z naszego przepisu!

Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!