Sałatka z kozim serem • przepis • składniki • przygotowanie
Sałatka z marynowanymi w miodzie orzechami, chrupiącym miksem sałat i serem kozim – łatwy przepis na udaną sałatkę!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Marynujemy orzechy w miodzie
Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie obrane z łupin marynujemy w miodzie.
Układamy zimne składniki sałatki
Na głęboki duży talerz wykładamy sałaty, a następnie pokrojoną paprykę. Całość posypujemy żurawinami oraz orzechami w miodzie.
Grillujemy ananasa
Plaster świeżego ananasa grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej (bez dodatku tłuszczu). Grillowanego ananasa układamy na sałatce, a na nim ser kozi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
369,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
369,7 kcal
Tłuszcz
21,3 g
Węglowodany
32,7 g
Błonnik
15,1 g
Białko
15,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Piłka nożna po włosku (spaghetti z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi)
Połącz makaron z tradycyjnymi dodatkami we włoskim stylu i w kilka chwil przygotuj sycącą potrawę. Doskonały smak gwarantowany!

Pizza marchewkowa
Klasyczna pizza z salami na wyjątkowym spodzie z tartą marchewką! To świetny pomysł na wyjątkowy obiad, który nawet najmłodszych zachęci do zjedzenia dodatkowej porcji warzyw.

Polenta z sosem z pieczonej papryki
Polenta to ludowa potrawa kuchni w stylu włoskim. Spróbuj jej z gęstym sosem z pieczonej papryki, z dodatkiem oliwek.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekanki w stylu włoskim
Suszone pomidory, mozzarella, mascarpone i szynka parmeńska? To musi być zapiekanka w stylu włoskim! Koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy pomysł na przekąskę.

Świąteczna focaccia
Focaccia na święta? W Kuchni Lidla wszystko jest możliwe! Wypróbuj przepis Kingi i przygotuj aromatyczną przekąskę, inspirowaną włoską kuchnią.

Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Żółta pasta curry
Żółta pasta curry według przepisu Kingi to świetny dodatek do sosów, mięs i zup! Wypróbuj przepis i rusz w podróż po tajskich smakach!

Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
Efektowne i niezwykle proste w przygotowaniu przekąski, które świetnie sprawdzą się podczas niejednej imprezy. Sprawdź, jak przystępne mogą być przepisy inspirowane kuchnią francuską!

Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!