Proteinowy wrap z serka wiejskiego • przepis • składniki • przygotowanie
Dobre danie pełne białka idealne dla osób, które dbają o swoją sylwetkę. Dostarczy niezbędnych wartości odżywczych i pysznie smakuje.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA WRAPA
W blenderze umieszczamy serek wiejski, jajko, parmezan i przyprawy.
PIECZEMY WRAPA
Na blaszce układamy arkusz papieru do pieczenia i smarujemy go olejem. Masę wylewamy na blaszkę i rozprowadzając, formujemy prostokąt. Blaszkę z masą umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C na ok. 30 minut i odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
SKŁADAMY WRAPA
Wrapa na całej powierzchni smarujemy serkiem śmietankowym, na połowie układamy pokrojone warzywa oraz wędlinę i składamy na pół.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
723 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
723 kcal
Tłuszcz
38,8 g
Węglowodany
27,9 g
Błonnik
5,6 g
Białko
65,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kolorowe wrapy z falafelami
Łatwy, smaczny i przyjemny! Właśnie taki jest przepis Kingi na delikatne i pożywne wrapy z falafelami! Bądźcie gotowi na kulinarne cuda po połączeniu buraczanej tortilli z falafelem, warzywami i hummusem!

Wegetariańskie enchiladas
Łatwe danie w meksykańskim stylu! Wegetariańskie enchiladas z bogatym farszem i domowym sosem pomidorowym. Musisz wypróbować ten przepis!

Crostini z mango i awokado
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegeburger z tatarem buraczanym
Coś na grilla w wersji wegetariańskiej? Wegeburger z tatarem buraczanym! Jego smak zrobi prawdziwe show na Twoim grillu, a w dodatku przygotujesz go również na patelni!

Chleb pełnoziarnisty z nasionami
Marzysz o domowym ciepłym chlebie na śniadanie? Wypróbuj przepis Kingi! Wystarczy termorobot MC Smart, kilka minut wieczorem, noc w lodówce i poranny wypiek.

Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
Pikantne mięso z dodatkiem sosu z awokado i pachnącymi kolendrą warzywami. Danie w meksykańskim stylu na Twoim talerzu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
Spróbuj makaronu z łososiem i kapustą w lekko ostrym sosie musztardowym z nutą cytrynową!

Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
Aromatyczna pieczona papryka wypełniona mięsnym farszem i polana gęstym sosem. Doskonała na obiad lub przyjęcie!

Mleko gdańskie
Lubisz desery z tradycjami? Wypróbuj przepis na puszyste mleko gdańskie, które trafiło do najstarszej polskiej książki kucharskiej! Duet migdałów i śmietanki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć.