lamotek.pl

Pasta z awokado • przepis • składniki • przygotowanie

Pasta z awokado z dodatkiem aromatycznego wędzonego łososia i koperku świetnie urozmaici każdą kanapkę. Koniecznie sprawdź, jak proste i szybkie jest jej przyrządzenie!

Pasta z awokado

Pasta z awokado z dodatkiem aromatycznego wędzonego łososia i koperku świetnie urozmaici każdą kanapkę. Koniecznie sprawdź, jak proste i szybkie jest jej przyrządzenie!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
śmietana 12% - 80 g
pieprz czarny - 1 szczypta
sok z cytryny - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
świeży koperek - 25 g
łosoś wędzony - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, oddzielić miąższ od skórki. Koperek umyć, osuszyć, usunąć grubsze łodyżki.
2.MIKSOWANIE I DOPRAWIANIE PASTY:
Do pojemnika miksującego włożyć miąższ awokado razem z koperkiem, dodać śmietanę i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 5. Masę zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Pasta z awokado

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, oddzielić miąższ od skórki. Koperek umyć, osuszyć, usunąć grubsze łodyżki.

2

MIKSOWANIE I DOPRAWIANIE PASTY

Do pojemnika miksującego włożyć miąższ awokado razem z koperkiem, dodać śmietanę i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 5. Masę zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

574,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

71,8 kcal

🥑

Tłuszcz

5,4 g

🌾

Węglowodany

3,1 g

🥬

Błonnik

3,4 g

💪

Białko

3,4 g

Podobne przepisy