Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą • przepis • składniki • przygotowanie
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WYCISKAMY SOK Z MARCHEWKI I IMBIRU
Marchewki i korzeń imbiru obieramy i grubo siekamy. Sok wyciskamy w sokowirówce.
WYCISKAMY SOK Z POMARAŃCZY
1 pomarańczę kroimy na pół i odcinamy kilka cienkich plastrów (do dekoracji). Wszystkie pomarańcze wyciskamy.
MIESZAMY SOKI
Sok z pomarańczy oraz sok z marchwi i imbiru mieszamy z olejem i przelewamy do szklanek. Dekorujemy plasterkami pomarańczy i od razu podajemy ze słomkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
565,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
141,3 kcal
Tłuszcz
2,5 g
Węglowodany
27,7 g
Błonnik
3,5 g
Białko
3,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańskie flaczki z boczniaków
Proste i szybkie w przygotowaniu wegańskie flaczki z boczniaków, których posmakować będzie chciał każdy! Spróbuj choć raz tej alternatywnej wersji, a wracać będziesz do niej już zawsze!

Pomarańczowa owsianka z borówkami
Zacznij dzień od roślinnej owsianki! Ta przygotowana na napoju migdałowym będzie wyjątkowo aksamitna, a jej świeża, pomarańczowa nuta doda Ci energii na resztę dnia.

Zupa solanka
Spróbuj rozgrzewającej zupy z wołowiną, kiełbasą i warzywami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegetariański bowl w stylu japońskim
Pyszny bowl z tofu w marynacie azjatyckiej z dodatkiem słodkiego mango, lekko pikantnego sosu i orzechów nerkowca. Wypróbuj ten świetny przepis na danie w stylu japońskim!

Puszysty omlet z owocami
Paweł Małecki ma doskonały przepis na puszysty omlet z owocami. Z chęcią się z Tobą podzieli! Dzięki niemu przygotujesz najlepszy omlet w swojej kuchni!

Pasta z sera feta z oliwkami
Ostre chili, oliwki nadziewane czosnkiem, ser feta i jogurt naturalny – z tych składników przygotujesz pastę idealną do kanapek.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wyczesana pinsa z grilla według Nieuczesanej
Włoska kuchnia z polskiego grilla? Czemu nie! Nieuczesana proponuje przepis, który wprawi Twoje kubki smakowe w osłupienie. Uwaga, będzie chrupiąco!

Kanapki na imprezę z bagietki — przepis na mini kanapki z brzoskwiniami i burratą
Nasze mini kanapki z bagietki na imprezę to prawdziwa uczta dla zmysłów! Zestawienie kremowej burraty, lekko pikantnej karmelizowanej brzoskwini, chrupiących orzeszków piniowych i świeżej bazylii tworzy niepowtarzalną kompozycję, której nie powstydziłaby się żadna włoska gospodyni.

Zupa gołąbkowa
Zaskakująca i przepyszna wariacja na temat klasyki polskiej kuchni! Przygotuj zupę gołąbkową – mocno pomidorową i sycącą dzięki dodatkowi kapusty i mięsa mielonego.