lamotek.pl

Aglio e olio w wersji fit • przepis • składniki • przygotowanie

W tym przepisie zamiast makaronu DG wykorzystał warzywa. Wypróbuj!

Aglio e olio w wersji fit

W tym przepisie zamiast makaronu DG wykorzystał warzywa. Wypróbuj!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
papryczka chili czerwona - 0,5 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
natka pietruszki - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
grana padano, tarty - 2 łyżki
włoszczyzna - 0,5 kg
ząbek czosnku - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW:
Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.
2.PODSMAŻAMY WARZYWA:
Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
3.DODAJEMY SER:
Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.
Aglio e olio w wersji fit

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW

Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.

2

PODSMAŻAMY WARZYWA

Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

3

DODAJEMY SER

Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

105,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

105,7 kcal

🥑

Tłuszcz

8,4 g

🌾

Węglowodany

5,4 g

🥬

Błonnik

3 g

💪

Białko

3 g

Podobne przepisy