lamotek.pl

Kokosowy pudding ryżowy z mango • przepis • składniki • przygotowanie

Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!

Kokosowy pudding ryżowy z mango

Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 110 g
mango - 0,5 szt.
wiórki kokosowe - 1 łyżeczka
woda - 125 ml
mleczko kokosowe - 400 ml
ryż do risotto - 120 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE RYŻ, MLECZKO:
kokosowe, wodę i cukier przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu.
2.GOTUJEMY OKOŁO 20:
minut, mieszając od czasu do czasu.
3.ZMNIEJSZAMY OGIEŃ I:
gotujemy całość kolejne 40 minut.
4.PUDDING CHŁODZIMY W:
lodówce.
5.JAK PODAWAĆ NAKŁADAMY:
porcje na talerze, dodajemy pokrojone w kostkę mango i dekorujemy wiórkami kokosowymi i listkiem mięty.
Kokosowy pudding ryżowy z mango

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE RYŻ, MLECZKO

kokosowe, wodę i cukier przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu.

2

GOTUJEMY OKOŁO 20

minut, mieszając od czasu do czasu.

3

ZMNIEJSZAMY OGIEŃ I

gotujemy całość kolejne 40 minut.

4

PUDDING CHŁODZIMY W

lodówce.

5

JAK PODAWAĆ NAKŁADAMY

porcje na talerze, dodajemy pokrojone w kostkę mango i dekorujemy wiórkami kokosowymi i listkiem mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1651 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

825,5 kcal

🥑

Tłuszcz

34,5 g

🌾

Węglowodany

126,2 g

🥬

Błonnik

6,7 g

💪

Białko

6,7 g

Podobne przepisy