Kanapka paryżanka • przepis • składniki • przygotowanie
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE 1.
CROISSANT PRZEKRAWAMY: wzdłuż. CHUDY TWARÓG KROIMY: w ok.
0,5 CM
plastry.
ZRYWAMY KILKA LIŚCI
mięty, myjemy je i osuszamy.
NA DOLNĄ WARSTWĘ
croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.
OZDABIAMY MIĘTĄ.
JAK PODAWAĆ TAK
podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.
CROISSANT MAŚLANY URZEKAJĄCO
delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.
KRUCHA SKÓRKA I
aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
534,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
534,1 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
72,7 g
Błonnik
19,8 g
Białko
19,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gofrowe kanapki z francuskimi serami
Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadanie lub kolację? Wypróbuj przepis na gofrowe kanapki z francuskimi serami! To pyszne i aromatyczne danie, które urozmaici niejeden posiłek.

Czekoladowy pudding z croissantów
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Croissant z pesto i francuskim serem
Delikatny i chrupiący croissant podany z aromatycznym czerwonym pesto i francuskim serem pleśniowym to wspaniały pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu mogą być pyszne posiłki!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Smażony filet z pstrąga z wytrawną salsą truskawkową
Pstrąg, cebula i truskawki? To może się udać! Sprawdź zaskakujące danie od Karola Okrasy i odkryj rybę w zupełnie innym wydaniu.

Idealny lukier królewski do dekoracji
Idealny lukier bywa wyzwaniem, jednak z tym uniwersalnym przepisem Pawła stworzenie wyjątkowych dekoracji będzie samą przyjemnością. Koniecznie sprawdź, jak łatwo i szybko można ozdabiać ciasteczka!

Sos chrzanowy
Intensywny, lekko ostry sos chrzanowy to doskonały dodatek kulinarny, który wzbogaca smak wielu potraw kuchni Europy Środkowo-Wschodniej. Chrzan to roślina już od wielu wieków znana ze swoich właściwości zdrowotnych, nic więc dziwnego, że jest tak chętnie używana w kuchni. Jak zrobić wyrazisty i aromatyczny sos na bazie chrzanu, który doda potrawom charakteru?
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kalafior w jogurtowym sosie curry
Aromatyczne danie inspirowane kuchnią w stylu indyjskim, czyli kalafior w sosie jogurtowym. Sprawdź, jak prosto można przygotować to pyszne danie w kremowym sosie.

Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.

Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
Konfitura w wersji wytrawnej, lekko pikantna? Wypróbuj przepis Karola na konfiturę z pomidorów z dodatkiem chili. To smak, który zapadnie Ci w pamięć.