lamotek.pl

Kanapka paryżanka • przepis • składniki • przygotowanie

Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!

Kanapka paryżanka

Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

croissant - 1 szt.
dżem morelowy - 4 łyżki
mięta świeża - 2 g
twaróg chudy - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE 1.:
CROISSANT PRZEKRAWAMY: wzdłuż. CHUDY TWARÓG KROIMY: w ok.
2.0,5 CM:
plastry.
3.ZRYWAMY KILKA LIŚCI:
mięty, myjemy je i osuszamy.
4.NA DOLNĄ WARSTWĘ:
croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.
5.
OZDABIAMY MIĘTĄ.
6.JAK PODAWAĆ TAK:
podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.
7.CROISSANT MAŚLANY URZEKAJĄCO:
delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.
8.KRUCHA SKÓRKA I:
aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Kanapka paryżanka

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE 1.

CROISSANT PRZEKRAWAMY: wzdłuż. CHUDY TWARÓG KROIMY: w ok.

2

0,5 CM

plastry.

3

ZRYWAMY KILKA LIŚCI

mięty, myjemy je i osuszamy.

4

NA DOLNĄ WARSTWĘ

croissanta kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz konfiturę morelową.

5

OZDABIAMY MIĘTĄ.

6

JAK PODAWAĆ TAK

podany croissant najlepiej smakuje z poranną kawą.

7

CROISSANT MAŚLANY URZEKAJĄCO

delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.

8

KRUCHA SKÓRKA I

aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

534,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

534,1 kcal

🥑

Tłuszcz

19 g

🌾

Węglowodany

72,7 g

🥬

Błonnik

19,8 g

💪

Białko

19,8 g

Podobne przepisy