Zupa instant • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj bazę do zupy, która doskonale sprawdzi się jako lunch w pracy!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS CHILI
Do misy blendera wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę pokrojoną na mniejsze części, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.
UKŁADAMY SKŁADNIKI ZUPY
W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
655,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
655,6 kcal
Tłuszcz
8,5 g
Węglowodany
119,6 g
Błonnik
31,1 g
Białko
31,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!

Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!

Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Warstwowa sałatka śledziowa
Poznajcie przepis na wspaniałą sałatkę śledziową. Zróbcie własny majonez i dodajcie go do wypełnionej warstwami przenikających się smaków sałatki. W przygotowaniu tego przepisu pomoże Wam termorobot kuchenny MC Smart. Na święta jak znalazł!

Sałatka z kuskusem, bobem i wędzonym twarogiem
Smakująca latem sałatka pełna sezonowych warzyw i z dodatkiem wędzonego twarogu. Skuś się i przygotuj to wyjątkowe danie, które idealnie sprawdzi się jako lunch lub kolacja.

Masło z miechunką i orzechami pekan
Lekko słodkie masło z suszoną miechunką i orzechami pekan sprawdzi się jako dodatek do kanapek i grillowanych mięs.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
Pyszne ciasteczka bez glutenu, bez laktozy i… bez pieczenia! Zobacz, jak przygotować ciasteczka z komosy ryżowej!

Truskawkowo-ogórkowy lassi
Lassi nie musi być tylko z mango. Rozsmakuj się w orzeźwiającej wersji z truskawkami i ogórkiem.

Owocowe szaszłyki
Smakowita mieszanka owoców podpieczonych na grillu w postaci szaszłyków. Podana ze słodkim sosem miodowym i orzechami.