lamotek.pl

Surówka z kapusty pekińskiej • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz szybkiego i protego przepisu na smaczną surówkę? Przygotuj surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i dodawaj ją do swoich ulubionych dań.

Surówka z kapusty pekińskiej

Szukasz szybkiego i protego przepisu na smaczną surówkę? Przygotuj surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i dodawaj ją do swoich ulubionych dań.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 0,5 łyżeczki
papryka czerwona - 0,5 szt.
kapusta pekińska - 0,5 szt.
ocet jabłkowy - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 2 szczypty
szczypior cebuli - 24 g
majonez - 2 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.Przygotuj:
termorobota MC Smart SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: ROZDRABNIANIE PAPRYKI PAPRYKĘ POKROIĆ: NA ĆWIARTKI, OCZYŚCIĆ, OPŁUKAĆ, GRUBO POKROIĆ I WŁOŻYĆ DO POJEMNIKA MIKSUJĄCEGO.
2.ROZDRABNIAĆ (Z ZATKNIĘTĄ MIARKĄ) 4 SEKUNDY/PRĘDKOŚĆ 5 , NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI.KROK 2:
ROZDRABNIANIE KAPUSTY SZCZYPIOREK OPŁUKAĆ,: osuszyć i pokroić na 1-centymetrowe kawałki.
3.
Kapustę bez głąba pokroić na kawałki, umyć i odwirować.
4.
Kapustę z solą, cukrem, oliwą, octem i pieprzem włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5 , następnie wymieszać w misce z papryką.
5.
Surówkę ponownie przyprawić, ewentualnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem.
Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

Przygotuj

termorobota MC Smart SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: ROZDRABNIANIE PAPRYKI PAPRYKĘ POKROIĆ: NA ĆWIARTKI, OCZYŚCIĆ, OPŁUKAĆ, GRUBO POKROIĆ I WŁOŻYĆ DO POJEMNIKA MIKSUJĄCEGO.

2

ROZDRABNIAĆ (Z ZATKNIĘTĄ MIARKĄ) 4 SEKUNDY/PRĘDKOŚĆ 5 , NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI.KROK 2

ROZDRABNIANIE KAPUSTY SZCZYPIOREK OPŁUKAĆ,: osuszyć i pokroić na 1-centymetrowe kawałki.

3

Kapustę bez głąba pokroić na kawałki, umyć i odwirować.

4

Kapustę z solą, cukrem, oliwą, octem i pieprzem włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5 , następnie wymieszać w misce z papryką.

5

Surówkę ponownie przyprawić, ewentualnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

397,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

66,3 kcal

🥑

Tłuszcz

5,4 g

🌾

Węglowodany

3,9 g

🥬

Błonnik

1,2 g

💪

Białko

1,2 g

Podobne przepisy