lamotek.pl

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym • przepis • składniki • przygotowanie

Pomysł na szybki obiad: delikatne filety z piersi kurczaka zwinięte w apetyczne panierowane roladki z serem pleśniowym.

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym

Pomysł na szybki obiad: delikatne filety z piersi kurczaka zwinięte w apetyczne panierowane roladki z serem pleśniowym.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

jajko - 1 szt.
kurczak filety z piersi - 4 szt.
bułka tarta - 8 łyżek
olej - 2 łyżki
pieprz czarny - 0,25 łyżeczki
ser camembert - 100 g
papryka mielona słodka - 1 łyżka
sól - 0,5 łyżeczki
rozmaryn suszony - 1 łyżeczka
tymianek suszony - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE MIĘSO MYJEMY,:
osuszamy, oczyszczamy z błonek.
2.FILETY Z KURCZAKA:
zawijamy luźno w folię spożywczą i cienko rozbijamy.
3.JEDNĄ STRONĘ OPRÓSZAMY:
odrobiną tymianku, rozmarynu, solą i pieprzem.
4.NA ŚRODKU UKŁADAMY:
kawałek sera i zawijamy, formując roladkę.
5.NALEŻY DOKŁADNIE ZAWINĄĆ:
brzegi do środka roladki, by ser nie wypływał.
6.W MISECZCE ROZTRZEPUJEMY:
widelcem jajko razem z papryką, przyprawiamy solą i pieprzem.
7.ROLADKI OBTACZAMY W:
jajku, a następnie w bułce tartej.
8.NA PATELNI ROZGRZEWAMY:
olej.
9.SMAŻYMY ROLADKI ZE:
wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
10.
PODAJEMY GORĄCE.:
Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE MIĘSO MYJEMY,

osuszamy, oczyszczamy z błonek.

2

FILETY Z KURCZAKA

zawijamy luźno w folię spożywczą i cienko rozbijamy.

3

JEDNĄ STRONĘ OPRÓSZAMY

odrobiną tymianku, rozmarynu, solą i pieprzem.

4

NA ŚRODKU UKŁADAMY

kawałek sera i zawijamy, formując roladkę.

5

NALEŻY DOKŁADNIE ZAWINĄĆ

brzegi do środka roladki, by ser nie wypływał.

6

W MISECZCE ROZTRZEPUJEMY

widelcem jajko razem z papryką, przyprawiamy solą i pieprzem.

7

ROLADKI OBTACZAMY W

jajku, a następnie w bułce tartej.

8

NA PATELNI ROZGRZEWAMY

olej.

9

SMAŻYMY ROLADKI ZE

wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru.

10

PODAJEMY GORĄCE.:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2078,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

519,7 kcal

🥑

Tłuszcz

31 g

🌾

Węglowodany

8,3 g

🥬

Błonnik

49,9 g

💪

Białko

49,9 g

Podobne przepisy

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl