Roladki z indyka z warzywami i ryżem • przepis • składniki • przygotowanie
Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE CEBULĘ OBIERAMY
i kroimy w kostkę.
MIĘSO MYJEMY, OSUSZAMY
i nacieramy z obu stron solą i pieprzem.
NASTĘPNIE Z JEDNEJ
strony smarujemy 1 łyżką serka ziołowego, zwijamy i spinamy wykałaczką.
NA PATELNI ROZGRZEWAMY
olej, smażymy na nim roladki mniej więcej przez 5 minut ze wszystkich stron.
WYJMUJEMY I ODSTAWIAMY
na bok.
NA PATELNIĘ WRZUCAMY
cebulę, talarki marchwi, groszek i smażymy przez 3 minuty, wielokrotnie je przy tym obracając.
PODLEWAMY BULIONEM, ROLADKI
układamy na warzywach i wszystko dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 15 minut.
WORECZKI Z RYŻEM
wkładamy do gotującej się, lekko osolonej wody.
GOTUJEMY MNIEJ WIĘCEJ
przez 15 minut.
WORECZKI OSĄCZAMY, WYJMUJEMY
ryż.
SOS Z WARZYWAMI
doprawiamy do smaku sosem sojowym.
PODAJEMY Z RYŻEM
i roladkami z indyka.
WSKAZÓWKA
ABY UŁATWIĆ: zwijanie roladek, mięso przed przyprawieniem okrywamy folią spożywczą i ostrożnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2074,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
518,7 kcal
Tłuszcz
9,7 g
Węglowodany
60,9 g
Błonnik
45,7 g
Białko
45,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto à la 3 Bit
Ciasto, które smakuje jak znane słodycze? Oto przepis Pawła na pyszny deser z herbatnikami, kremem budyniowym i śmietaną. Wypróbujcie koniecznie!

Konfitura cytrynowa
Orzeźwiający smak cytryn zamknięty w małym słoiczku! Konfitura sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów i pieczywa.

Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Śniadaniowa granola
Zobacz, jak przygotować domową granolę, która zachowa świeżość nawet przez kilka tygodni! Z dodatkiem pysznych owoców i jogurtu jest doskonała na śniadanie!

Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
Aromatyczna, świeża, pełna ziół i różnorodnych smaków – sałatka z serem pavé, owocami i sosem na bazie octu balsamicznego sprawi, że zakochasz się w kuchni francuskiej! Wypróbuj przepis Karola!

Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
Mango, warzywa, ryż i curry, to połączenie, które zawsze smakuje. Podane w towarzystwie masła orzechowego przypadną ci do gustu na dłużej!

Ciastka owsiane z bakaliami
Ciastka owsiane z bakaliami to świetna przekąska dla każdego, kto dba o zrównoważoną dietę. Wykonane z naturalnych składników, takich jak płatki owsiane, orzechy, suszone owoce i miód, stanowią bardziej pożywną alternatywę dla tradycyjnych słodyczy. Jak je zrobić? Przekonajcie się sami!

Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
Lubisz kurki i warzywa? Upiecz je na kruchym spodzie korzystając z przepisu Darii na wyjątkową tartę. Zasmakuje każdemu!