lamotek.pl

Konfitura morelowo-miodowa • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszny pomysł dla wielbicieli słodkich śniadań: smak dojrzałych moreli uchwycony w towarzystwie miodowej nuty.

Konfitura morelowo-miodowa

Pyszny pomysł dla wielbicieli słodkich śniadań: smak dojrzałych moreli uchwycony w towarzystwie miodowej nuty.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

miód - 4 łyżki
morela - 800 g
sok z cytryny - 2 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE MORELE MYJEMY,:
obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki.
2.MIESZAMY OWOCE Z:
miodem i sokiem z cytryny.
3.PRZEKŁADAMY DO GARNKA:
i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
4.PRZEKŁADAMY KONFITURY DO:
wyparzonych słoiczków.
Konfitura morelowo-miodowa

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE MORELE MYJEMY,

obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki.

2

MIESZAMY OWOCE Z

miodem i sokiem z cytryny.

3

PRZEKŁADAMY DO GARNKA

i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.

4

PRZEKŁADAMY KONFITURY DO

wyparzonych słoiczków.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

549,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

45,8 kcal

🥑

Tłuszcz

0,3 g

🌾

Węglowodany

11,1 g

🥬

Błonnik

1,3 g

💪

Białko

1 g

Podobne przepisy