lamotek.pl

Komosianka na słodko • przepis • składniki • przygotowanie

Wypróbuj świetną wariację na temat owsianki, gdzie owies zastępujemy komosą ryżową. Szybkie i oryginalne śniadanie, które samo się gotuje!

Komosianka na słodko

Wypróbuj świetną wariację na temat owsianki, gdzie owies zastępujemy komosą ryżową. Szybkie i oryginalne śniadanie, które samo się gotuje!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

komosa ryżowa (quinoa) - 200 g
napój migdałowy - 460 g
syrop klonowy - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
truskawka - 70 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY KOMOSIANKĘ:
Do misy urządzenia wkładamy wszystkie składniki. Gotujemy przez 15 minut, w temperaturze 100°C, na obrotach ustawionych na 1. Jeśli chcemy, aby komosianka była kremowa – miksujemy przez 3 sekundy, wciskając przycisk turbo.
2.PODAJEMY KOMOSIANKĘ:
Podajemy w miseczkach razem z owocami sezonowymi.
Komosianka na słodko

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY KOMOSIANKĘ

Do misy urządzenia wkładamy wszystkie składniki. Gotujemy przez 15 minut, w temperaturze 100°C, na obrotach ustawionych na 1. Jeśli chcemy, aby komosianka była kremowa – miksujemy przez 3 sekundy, wciskając przycisk turbo.

2

PODAJEMY KOMOSIANKĘ

Podajemy w miseczkach razem z owocami sezonowymi.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

998,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

499,4 kcal

🥑

Tłuszcz

8,6 g

🌾

Węglowodany

90,5 g

🥬

Błonnik

15,3 g

💪

Białko

15,3 g

Podobne przepisy

Komosianka na słodko - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl