lamotek.pl

Kisiel z owoców lasu • przepis • składniki • przygotowanie

Jeden z najprostszych, ale i najbardziej lubianych deserów, który przygotujesz w chwilę. Podawaj na zimno lub gorąco.

Kisiel z owoców lasu

Jeden z najprostszych, ale i najbardziej lubianych deserów, który przygotujesz w chwilę. Podawaj na zimno lub gorąco.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mąka ziemniaczana - 1 łyżka
woda - 200 g
słodzik - 10 g
maliny mrożone - 300 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE OWOCE, SŁODZIK:
i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 MINUT.
2.MĄCZKĘ ZIEMNIACZANĄ MIESZAMY:
ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę.
3.CIĄGLE MIESZAJĄC, WLEWAMY:
ją do gotujących się owoców.
4.JESZCZE GORĄCY KISIEL:
rozlewamy do naczyń.
5.MOŻNA JEŚĆ NA:
gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.
Kisiel z owoców lasu

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE OWOCE, SŁODZIK

i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 MINUT.

2

MĄCZKĘ ZIEMNIACZANĄ MIESZAMY

ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę.

3

CIĄGLE MIESZAJĄC, WLEWAMY

ją do gotujących się owoców.

4

JESZCZE GORĄCY KISIEL

rozlewamy do naczyń.

5

MOŻNA JEŚĆ NA

gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

254,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

63,7 kcal

🥑

Tłuszcz

0,5 g

🌾

Węglowodany

14,3 g

🥬

Błonnik

1,6 g

💪

Białko

1,6 g

Podobne przepisy