Grillowana karkówka w piwie • przepis • składniki • przygotowanie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Czas przygotowania
760 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE Z PIWA
i przypraw przygotowujemy marynatę: łączymy ze sobą 25 ml oleju rzepakowego, 1/2 l jasnego piwa, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 1 łyżka tymianku, świeżego lub suszonego, 1 drobno posiekana papryczka chili, 1 również drobno posiekany ząbek czosnku, sól oraz pieprz.
KARKÓWKA KARKÓWKĘ KROIMY
na równe, niezbyt grube plastry i wkładamy do marynaty, dokładnie je w niej obtaczając.
MIĘSO POZOSTAWIAMY W
marynacie na co najmniej 12 godzin.
KARKÓWKĘ UKŁADAMY NA
grillu, pieczemy z każdej strony około 5-7 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
444 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
111 kcal
Tłuszcz
5,6 g
Węglowodany
6,6 g
Błonnik
1 g
Białko
1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka w stylu panzanella
Posmakuj panzanelli - tradycyjnej sałatki, której ważnym składnikiem jest pełnoziarnisty chleb. To przepis inspirowany toskańską kuchnią!

Soczysty łosoś z sosem z rukoli
Kasza, sos, gruszki i pieczona w niskiej temperaturze ryba to intrygujące, a zarazem zdrowe i lekkie połączenie smaków.

Agarowe galaretki jagodowe
Galaretki z owoców i to w wegańskim wydaniu? Oczywiście! Wypróbuj ten przepis i odkryj ich niepowtarzalny smak!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kiełbaski w papryce
Paprykowe łódeczki z pastą z twarożku podane z kiełbaskami i owinięte plastrem boczku to oryginalny pomysł na grilla.

Kluski kładzione
Kluski kładzione – idealne do zupy, z dowolnym sosem, parmezanem lub ze skwarkami. A w jakiej wersji Ty lubisz je najbardziej? Przygotuj je samodzielnie! To naprawdę proste!

Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.