lamotek.pl

Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce • przepis • składniki • przygotowanie

Filet z zębacza smugowego zapieczony z zieloną pietruszką to świetna propozycja smacznego obiadu!

Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce

Filet z zębacza smugowego zapieczony z zieloną pietruszką to świetna propozycja smacznego obiadu!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cytryna - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
masło - 20 g
natka pietruszki - 20 g
sól - 1 szczypta
zębacz - 800 g

Instrukcje przygotowania

1.FILETY MYJEMY, OSUSZAMY,:
solimy i pieprzymy.
2.UKŁADAMY NA DUŻYCH:
kawałkach folii aluminiowej.
3.OBFICIE SKRAPIAMY SOKIEM:
wyciśniętym z cytryny.
4.PIETRUSZKĘ SIEKAMY DROBNO:
i posypujemy nią rybę.
5.MASŁO SIEKAMY I:
wykładamy na filety.
6.FOLIĘ ALUMINIOWĄ ZWIJAMY:
w papiloty.
7.PIECZEMY W PIEKARNIKU:
rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.
Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

FILETY MYJEMY, OSUSZAMY,

solimy i pieprzymy.

2

UKŁADAMY NA DUŻYCH

kawałkach folii aluminiowej.

3

OBFICIE SKRAPIAMY SOKIEM

wyciśniętym z cytryny.

4

PIETRUSZKĘ SIEKAMY DROBNO

i posypujemy nią rybę.

5

MASŁO SIEKAMY I

wykładamy na filety.

6

FOLIĘ ALUMINIOWĄ ZWIJAMY

w papiloty.

7

PIECZEMY W PIEKARNIKU

rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

965,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

241,3 kcal

🥑

Tłuszcz

9 g

🌾

Węglowodany

3,5 g

🥬

Błonnik

34,6 g

💪

Białko

34,6 g

Podobne przepisy