Czekoladowe nicecream • przepis • składniki • przygotowanie
Banany, awokado, kakao i syrop klonowy – to połączenie tworzy świetną przekąskę, która doskonale sprawdzi się kiedy masz ochotę na coś słodkiego.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj
termorobota MC Smart Przygotuj wcześniej: Banany obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
Zamrażać co najmniej 8 godzin w zamrażalniku.
W tym celu na desce przykrytej papierem do pieczenia rozłożyć plasterki bananów w taki sposób, aby się ze sobą nie skleiły. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIKSOWANIE AWOKADO AWOKADO PRZEKROIĆ
NA PÓŁ, WYJĄĆ PESTKĘ I POŁOWĘ MIĄŻSZU WŁOŻYĆ W KAWAŁKACH DO POJEMNIKA MIKSUJĄCEGO.
RESZTĘ AWOKADO ZUŻYĆ DO CZEGO INNEGO.
ŁĄCZENIE WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW DODAĆ
zamrożone kawałki bananów, kakao i syrop z agawy i miksować wszystko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 8.
Powstałą masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika, po czym miksować powtórnie (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 8.
Natychmiast podawać.
RADA Aby przygotować nieco inny wariant nicecream, wystarczy zastąpić jednego banana (150 g) taką samą ilością innych owoców, np. mrożonych malin lub truskawek.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
860,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
430,4 kcal
Tłuszcz
16,5 g
Węglowodany
77,7 g
Błonnik
6,2 g
Białko
6,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
Kasza jaglana w nietypowej, ale smacznej i zdrowej kompozycji ze słodkich i słonych dodatków. Sprawdź, czy ją polubisz!

Ceviche z tuńczyka w puszce
Szybki pomysł na orzeźwiającą przystawkę lub lekki posiłek w ciągu dnia. Wystarczą tuńczyk w puszce, kilka innych składników i gotowe!

Bulgogi – wołowina po koreańsku
Spróbuj, jak smakuje jedno z najlepszych dań na świecie! Przygotuj bulgogi, czyli marynowaną wołowinę po koreańsku, wg przepisu Kingi i ciesz się prawdziwymi smakami kuchni azjatyckiej!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Szybki deser do przygotowania w mikrofalówce. Wystarczy kilka chwil i masz pyszną babeczkę w filiżance!

Lody tajskie
Zobacz, jak w kuchni dzieje się magia! Przygotuj domowe lody tajskie z bananów i truskawek!

Sałatka w stylu panzanella
Posmakuj panzanelli - tradycyjnej sałatki, której ważnym składnikiem jest pełnoziarnisty chleb. To przepis inspirowany toskańską kuchnią!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tropikalne smoothie z liczi
Do urlopu daleko, a Ty masz ochotę na odrobinę egzotyki? Kuracja koktajlem z liczi, ananasa i bananów trochę pomaga.

Tort bez pieczenia z owocami leśnymi
Tort bez pieczenia z biszkoptami i owocami leśnymi. Pyszny, wegetariański, inspirowany produktami we włoskim stylu i idealny na lato. Przygotuj go i sprawdź, jak smakuje!

Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie w sosie musztardowym to klasyczna i niezwykle smaczna przekąska, która doskonale wpisuje się w świąteczny stół. Ich wyrazisty smak, łączący ostrość musztardy z delikatnością śledzia, sprawia, że są chętnie wybierane jako jedno z wigilijnych dań. Przygotowanie tego przysmaku jest szybkie i proste. Sprawdź nasz przepis!