lamotek.pl

Blondie z nerkowcami i białą czekoladą • przepis • składniki • przygotowanie

Lekko wilgotne, bardzo słodkie i pełne orzechów – jasne, że to blondie! Upiecz jasną wersję znanego wszystkim brownie dzięki prostemu przepisowi Pawła!

Blondie z nerkowcami i białą czekoladą

Lekko wilgotne, bardzo słodkie i pełne orzechów – jasne, że to blondie! Upiecz jasną wersję znanego wszystkim brownie dzięki prostemu przepisowi Pawła!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 150 g
jajko - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
masło orzechowe - 100 g
czekolada biała - 100 g
masa krówkowa - 460 g
orzech nerkowca - 100 g
masło - 15 g
mąka pszenna - 20 g

Instrukcje przygotowania

1.UCIERAMY CIASTO:
Masło ucieramy z masłem orzechowym i cukrem przy użyciu robota. Cały czas ucierając, stopniowo dodajemy jajka.
2.PIECZEMY CIASTO:
Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 170°C.
3.DEKORUJEMY CIASTO:
Upieczone ciasto przekładamy na paterę i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy będzie chłodne, dekorujemy je z wierzchu masą krówkową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego z cienką końcówką.
Blondie z nerkowcami i białą czekoladą

Czas przygotowania

90 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

UCIERAMY CIASTO

Masło ucieramy z masłem orzechowym i cukrem przy użyciu robota. Cały czas ucierając, stopniowo dodajemy jajka.

2

PIECZEMY CIASTO

Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 170°C.

3

DEKORUJEMY CIASTO

Upieczone ciasto przekładamy na paterę i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy będzie chłodne, dekorujemy je z wierzchu masą krówkową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego z cienką końcówką.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

6286,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

785,8 kcal

🥑

Tłuszcz

43,6 g

🌾

Węglowodany

84,3 g

🥬

Błonnik

16,1 g

💪

Białko

16,1 g

Podobne przepisy