lamotek.pl

Zupa owocowa z makaronem • przepis • składniki • przygotowanie

Zupa owocowa to doskonały pomysł na letni lunch! Podana z makaronem i jogurtem naturalnym będzie stanowiła sycący posiłek! Sięgnij po przepis Kingi!

Zupa owocowa z makaronem

Zupa owocowa to doskonały pomysł na letni lunch! Podana z makaronem i jogurtem naturalnym będzie stanowiła sycący posiłek! Sięgnij po przepis Kingi!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jogurt grecki - 250 g
ksylitol - 3 łyżki
makaron farfalle - 150 g
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
sok jabłkowy - 250 ml
woda - 2 l
borówki - 50 g
malina - 60 g
mięta świeża - 2 g

Instrukcje przygotowania

1.ZAGOTOWUJEMY OWOCE:
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy owoce, ksylitol i sok. Zagotowujemy.
2.GOTUJEMY MAKARON:
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
3.ZAGĘSZCZAMY ZUPĘ:
W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 2-3 łyżkami wody, następnie dodajemy do gotujących się owoców. Mieszamy, aż zupa zgęstnieje. Odstawiamy i studzimy.
4.DEKORUJEMY ZUPĘ OWOCOWĄ:
Ostudzoną zupę mieszamy z jogurtem naturalnym. Podajemy z ugotowanym makaronem, świeżymi owocami i odrobiną mięty.
Zupa owocowa z makaronem

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ZAGOTOWUJEMY OWOCE

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy owoce, ksylitol i sok. Zagotowujemy.

2

GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.

3

ZAGĘSZCZAMY ZUPĘ

W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 2-3 łyżkami wody, następnie dodajemy do gotujących się owoców. Mieszamy, aż zupa zgęstnieje. Odstawiamy i studzimy.

4

DEKORUJEMY ZUPĘ OWOCOWĄ

Ostudzoną zupę mieszamy z jogurtem naturalnym. Podajemy z ugotowanym makaronem, świeżymi owocami i odrobiną mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1071,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

178,6 kcal

🥑

Tłuszcz

1,4 g

🌾

Węglowodany

36,0 g

🥬

Błonnik

7,6 g

💪

Białko

7,6 g

Podobne przepisy