lamotek.pl

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci • przepis • składniki • przygotowanie

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci

Wigilijne racuchy z receptury mojej babci

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mąka pszenna - 600 g
mąka kukurydziana - 1 łyżka
drożdże suszone - 40 g
mleko - 1 szkl
cukier wanilinowy - 1 paczka
sól - 1 szczypta
jajko - 1 szt.
olej -
cukier puder -

Instrukcje przygotowania

1.WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY:
ze sobą jednocześnie do uzyskania jednolitej konsystencji.
2.CIASTO MUSI BYĆ:
luźne, aby dało się je nakładać łyżką.
3.ODSTAWIAMY CIASTO AŻ:
podrośnie na ok 15 min.
4.ROZGRZEWAMY OLEJ I:
smażymy do zarumienienia.
5.PRZEPIS JEST BANALNIE:
prosty. SMACZNEGO.:
Wigilijne racuchy z receptury mojej babci

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY

ze sobą jednocześnie do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

CIASTO MUSI BYĆ

luźne, aby dało się je nakładać łyżką.

3

ODSTAWIAMY CIASTO AŻ

podrośnie na ok 15 min.

4

ROZGRZEWAMY OLEJ I

smażymy do zarumienienia.

5

PRZEPIS JEST BANALNIE

prosty. SMACZNEGO.:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2487,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

2487,8 kcal

🥑

Tłuszcz

25,7 g

🌾

Węglowodany

477,9 g

🥬

Błonnik

11,1 g

💪

Białko

93,8 g

Podobne przepisy