Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym • przepis • składniki • przygotowanie
W miskach pełnych mocy nie może zabraknąć warzyw i owoców! Daria podaje je z kaszą, ciecierzycą i miętowo-jogurtowym dressingiem. Chrupnij i sprawdź, jak smakują!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI
Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Na dnie dwóch misek układamy kaszę bulgur i odsączoną ciecierzycę.Kapustę pak choi, paprykę pokrojona w paski i czosnek posiekany w plasterki podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Warzywa rozdzielamy do misek.
PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Drobno posiekaną miętę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami dressingu. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę, by smaki się połączyły.
PODAJEMY BOWLS
Gotowe bowls podajemy polane dressingiem miętowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1445,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
361,4 kcal
Tłuszcz
13,3 g
Węglowodany
55,4 g
Błonnik
11 g
Białko
11 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
Postaw na klasykę kuchni inspirowanej Ameryką w bezmięsnej odsłonie – przygotuj wegetariańskie burgery z majonezem z awokado i karmelizowaną cebulką. Z przepisem Kingi to naprawdę proste!

Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
Wypróbuj nowoczesną sałatkę wielkanocną – z kapustą pak choi, rzeżuchą, prażonymi migdałami i białą kiełbasą!

Zielone tosty francuskie
Wypróbuj nietypowy pomysł na zielone tosty francuskie, które zaskakują nie tylko kształtem, ale także smakiem! Świetny przepis na leniwe, sobotnie śniadanie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Quiche ze szpinakiem, serem i salami
Klasyczny wypiek inspirowany kuchnią francuską z wytrawnym jajecznym farszem. Proste i smaczne danie do serwowania na ciepło i na zimno.

Udka w kiszonej kapuście z purée kaparowym
Pyszne nawiązanie do kuchni niemieckiej. Puszyste purée z kaparami i chrupiący kurczak smakują fenomenalnie!

Tagliatelle z kurczakiem
Tagliatelle to rodzaj włoskiego makaronu, który doskonale komponuje się z różnorodnymi treściwymi sosami. Jednym z takich połączeń jest sos na bazie śmietany i sera z delikatnym, ziołowym kurczakiem. Poznaj nasz przepis na znakomite tagliatelle z kurczakiem, które skradnie serca wszystkich domowników.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Szarlotka – przepis na kruche ciasto z jabłkami
Nic nie smakuje lepiej od ciepłego ciasta z jabłkami! Wypróbuj przepis Pawła!

Trufle z ciecierzycy
Karol przygotował coś na słodko! Spróbuj łatwych i szybkich, a także wegańskich trufli z ciecierzycy!

Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Biała kiełbasa to jeden z nieodzownych elementów polskiej kuchni, który pojawia się w wielu tradycyjnych recepturach. W naszej wersji kiełbasę połączyliśmy z aksamitnym, wyrazistym sosem chrzanowym. Daj się oczarować jej smakiem - sprawdź nasz przepis!