lamotek.pl

Roladki z tortilli • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!

Roladki z tortilli

Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 20
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
marchew - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
skórka cytryny tarta - 2 łyżki
kolendra świeża - 25 g
hummus - 160 g
pieprz czarny - 1 szczypta
papryka czerwona - 1 szt.
papryka zielona - 1 szt.
sól - 1 szczypta
kurczak wędzona pierś - 175 g
ser cheddar - 150 g
orzech włoski - 30 g
sok z cytryny - 50 ml
łosoś wędzony - 100 g
serek śmietankowy - 140 g
Szpinak Baby - 250 g
tortilla - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKIE ROLADKI:
Placek razowej tortilli smarujemy hummusem. Na warstwie hummusu układamy marchewkę, paprykę i awokado pokrojone w słupki. Warzywa przyprawiamy solą, pieprzem, skórką startą z cytryny i posypujemy kolendrą.
2.PRZYGOTOWUJEMY KLASYCZNE ROLADKI:
Placek pszennej tortilli smarujemy serkiem. Na warstwie serka układamy łodygi szczypiorku, paprykę pokrojoną w słupki i plastry wędzonej piersi kurczaka.
3.PRZYGOTOWUJEMY RYBNE ROLADKI:
Na placku razowej tortilli układamy plastry serka, liście szpinaku i kawałki łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy orzechami włoskimi.
Roladki z tortilli

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 20

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKIE ROLADKI

Placek razowej tortilli smarujemy hummusem. Na warstwie hummusu układamy marchewkę, paprykę i awokado pokrojone w słupki. Warzywa przyprawiamy solą, pieprzem, skórką startą z cytryny i posypujemy kolendrą.

2

PRZYGOTOWUJEMY KLASYCZNE ROLADKI

Placek pszennej tortilli smarujemy serkiem. Na warstwie serka układamy łodygi szczypiorku, paprykę pokrojoną w słupki i plastry wędzonej piersi kurczaka.

3

PRZYGOTOWUJEMY RYBNE ROLADKI

Na placku razowej tortilli układamy plastry serka, liście szpinaku i kawałki łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy orzechami włoskimi.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

5042 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

252,1 kcal

🥑

Tłuszcz

18,1 g

🌾

Węglowodany

13 g

🥬

Błonnik

10 g

💪

Białko

10 g

Podobne przepisy