lamotek.pl

Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami • przepis • składniki • przygotowanie

Zobacz, jak w prosty i szybki sposób można przygotować domowe praliny! To świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby.

Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami

Zobacz, jak w prosty i szybki sposób można przygotować domowe praliny! To świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

kuwertura biała - 300 g
ciastka czekoladowe neo - 120 g
olej kokosowy - 25 g

Instrukcje przygotowania

1.ROZDRABNIANIE KUWERTURY:
Kuwerturę połamać na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 10.
2.ROZDRABNIANIE CIASTECZEK:
Kruche ciasteczka pokruszyć na kawałki i z olejem kokosowym włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 6. Następnie podgrzewać (z zatkniętą miarką)6 minut/prędkość 2/45°C.
3.WYCISKANIE I CHŁODZENIE PRALINEK:
Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wypełniać nią formę. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, aby pralinki stężały.
Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROZDRABNIANIE KUWERTURY

Kuwerturę połamać na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 10.

2

ROZDRABNIANIE CIASTECZEK

Kruche ciasteczka pokruszyć na kawałki i z olejem kokosowym włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 6. Następnie podgrzewać (z zatkniętą miarką)6 minut/prędkość 2/45°C.

3

WYCISKANIE I CHŁODZENIE PRALINEK

Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wypełniać nią formę. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, aby pralinki stężały.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2541,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

423,6 kcal

🥑

Tłuszcz

27,1 g

🌾

Węglowodany

39,7 g

🥬

Błonnik

4,2 g

💪

Białko

4,2 g

Podobne przepisy