lamotek.pl

Pieczona ciecierzyca na słodko • przepis • składniki • przygotowanie

Szykujesz imprezę? Szukasz pomysłu na smaczną przekąskę, którą zrobisz raz dwa? Wypróbuj przepis na ciecierzycę na słodko!

Pieczona ciecierzyca na słodko

Szykujesz imprezę? Szukasz pomysłu na smaczną przekąskę, którą zrobisz raz dwa? Wypróbuj przepis na ciecierzycę na słodko!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ciecierzyca konserwowa - 1 szkl
cynamon - 1 szczypta
papryka mielona słodka - 1 szczypta
kminek mielony - 1 szczypta
syrop z agawy - 5 ml

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIECIERZYCĘ:
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.
2.PRZYPRAWIAMY CIECIERZYCĘ:
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej ciecierzycę, którą posypujemy przyprawami i polewamy syropem z agawy.
3.PIECZEMY:
Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Pieczona ciecierzyca na słodko

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.

2

PRZYPRAWIAMY CIECIERZYCĘ

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej ciecierzycę, którą posypujemy przyprawami i polewamy syropem z agawy.

3

PIECZEMY

Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

275,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

275,5 kcal

🥑

Tłuszcz

5,4 g

🌾

Węglowodany

45,6 g

🥬

Błonnik

12,2 g

💪

Białko

13,1 g

Podobne przepisy