Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku • przepis • składniki • przygotowanie
Parówki po kanadyjsku to prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny sposób na niecodzienny posiłek. Zapiekane z ciągnącym się serem i chrupiącym bekonem parówki z pewnością skradną serca wszystkich domowników. Poznaj nasz przepis!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI
Parówki nacinamy wzdłuż na średnią głębokość, tak, aby bez trudu można było włożyć w nie ser.
KROIMY SER
Plastry sera przekrawamy wzdłuż na 3-4 paski, a potem układamy w środku parówek.
OWIJAMY PARÓWKI BOCZKIEM
Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami boczku, dość ciasno. Ostrym nożem nacinamy boczek wzdłuż parówki, dokładnie na wysokości sera.
UKŁADAMY PARÓWKI NA BLASZE
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i odkładamy na nią parówki.
DOPRAWIAMY PARÓWKI
Parówki posypujemy solą morską oraz pieprzem.
PIECZEMY PARÓWKI
Blachę z parówkami wsuwamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut, aż ser zacznie się topić. Pyszna przekąska jest gotowa!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1986,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
496,6 kcal
Tłuszcz
45,8 g
Węglowodany
2,1 g
Błonnik
0,3 g
Białko
18,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pierogi leniwe z orzechową okrasą
Słodkie leniwe pierogi, oblane orzechową okrasą na bazie orzechów laskowych! To przepis Pawła na idealny podwieczorek!

Ciasto cytrynowe
Sprawdź nasz przepis i przygotuj wyśmienite ciasto cytrynowe. W okamgnieniu cytrynowo-waniliowe aromaty zagoszczą w Twojej kuchni, a przy pomocy termorobota MC Smart zrobisz to ciasto szybko i sprawnie.

Bułeczki cynamonowe z kubka
Goście zapowiedzieli się w ostatniej chwili? Czas więc na prawdziwą, cynamonową ucztę! Wystarczy tylko rozwałkować, posypać, zwinąć i wstawić do mikrofalówki! Smaczniej i szybciej się nie da!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zakwas na żurek domowy
Lubisz tradycyjny smak wielkanocnych potraw? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj przepis Kingi na aromatyczny i pełen przypraw zakwas na żurek.

Karmelizowana brukselka
Jak polubić brukselkę? Wykorzystaj ją, by podać niecodzienne i ciekawe danie! Karmelizowana brukselka z przepisu Karola zachwyci Cię wyglądem i smakiem!

Kiszone buraki z anyżem i goździkami
Kiszone buraki z korzennymi przyprawami i imbirem to pyszny i rozgrzewający dodatek do obiadu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Precle z warzywami
Pieczona papryka, grillowana cukinia, rukola i kozi serek twarogowy to idealne dodatki do precla w wersji wegetariańskiej. Sprawdź, jak to się świetnie ze sobą łączy!

Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!

Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!