lamotek.pl

Makaron z łososiem i awokado • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.

Makaron z łososiem i awokado

Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

sok z cytryny - 1 łyżeczka
awokado - 2 szt.
ząbek czosnku - 0,5 szt.
łosoś filet, bez skóry - 500 g
kapar - 2 łyżeczki
makaron penne - 400 g
oliwa z oliwek - 3 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
sok z pomarańczy - 125 ml
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.FILETY Z ŁOSOSIA:
myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki.
2.CZOSNEK PRZECISKAMY PRZEZ:
praskę.
3.MIESZAMY Z SOKIEM:
z cytryny, solą, pieprzem i oliwą z oliwek, dodajemy łososia.
4.MAKARON GOTUJEMY AL:
dente we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
5.ŁOSOSIA WRAZ Z:
marynatą kładziemy na teflonową patelnię i podsmażamy z każdej strony mniej więcej przez 3 minuty.
6.AWOKADO OBIERAMY, KROIMY:
w kostkę i skrapiamy sokiem pomarańczowym.
7.OSĄCZONE KAPARY WRAZ:
z awokado i sokiem podgrzewamy na patelni przez 1-2 minuty i doprawiamy.
8.MAKARON ODCEDZAMY, ŁĄCZYMY:
z łososiem i awokado i podajemy.
9.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Makaron z łososiem i awokado

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

FILETY Z ŁOSOSIA

myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki.

2

CZOSNEK PRZECISKAMY PRZEZ

praskę.

3

MIESZAMY Z SOKIEM

z cytryny, solą, pieprzem i oliwą z oliwek, dodajemy łososia.

4

MAKARON GOTUJEMY AL

dente we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

5

ŁOSOSIA WRAZ Z

marynatą kładziemy na teflonową patelnię i podsmażamy z każdej strony mniej więcej przez 3 minuty.

6

AWOKADO OBIERAMY, KROIMY

w kostkę i skrapiamy sokiem pomarańczowym.

7

OSĄCZONE KAPARY WRAZ

z awokado i sokiem podgrzewamy na patelni przez 1-2 minuty i doprawiamy.

8

MAKARON ODCEDZAMY, ŁĄCZYMY

z łososiem i awokado i podajemy.

9

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3332 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

833 kcal

🥑

Tłuszcz

37,8 g

🌾

Węglowodany

84,4 g

🥬

Błonnik

39,9 g

💪

Białko

39,9 g

Podobne przepisy