Makaron w sosie sojowym • przepis • składniki • przygotowanie
Makaron w sosie sojowym z dodatkiem chrupiących warzyw i kurczaka to azjatycka propozycja Karola!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
MARYNUJEMY PIERŚ KURCZAKA PIERŚ
KURCZAKA KROIMY NA PLASTRY. MARYNUJEMY W ODROBINIE SOSU SOJOWEGO, CUKRU I SOKU Z CYTRYNY. MAKARON GOTUJEMY ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ PODANĄ NA OPAKOWANIU.KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA GRZYBY NAMACZAMY,: a następnie kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka, czosnek i szczypiorek drobno siekamy. Kapustę kroimy na grubsze kawałki.KROK 3: SMAŻYMY WARZYWA MIĘSO KRÓTKO: podsmażamy na rozgrzanej patelni i odkładamy. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę, grzyby i czosnek. Dodajemy jajka i podlewamy sosem sojowym wymieszanym ze szczyptą mąki. Mieszamy i dodajemy ugotowany makaron. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodajemy kapustę i posiekaną papryczkę chili. Na koniec dodajemy podsmażone mięso. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1579,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
394,8 kcal
Tłuszcz
12,8 g
Węglowodany
49,7 g
Błonnik
23 g
Białko
23 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z chrupiącym kalmarami
Lekka sałatka ze świeżym dressingiem i dodatkiem chrupiących smażonych kalmarów. Przygotuj ją w domu i sprawdź, jak dobrze smakuje!

Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
Daria Ładocha przekonuje amatora schabowego do bezmięsnych kotletów! Zaskocz najbliższych i przygotuj kotlety z boczniaków, selera i bakłażana.

Makaron z łososiem i awokado
Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Flamiche z porami i serem
Wypróbuj przepis na flamiche - wykwintną tartę porowo-serową, pieczoną na kruchym cieście, podawaną z wyjątkową sałatką.

Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
Łatwe i smaczne w przygotowaniu burgery przyrządzisz na każdym grillu! Wypróbuj przepis!

Dacquoise orzechowo-truskawkowy
Przepyszny torcik z orzechów laskowych z kremem o delikatnym smaku cytryny i wanilii i ze świeżymi truskawkami.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
Aromatyczny strudel jabłkowy z lodami i sosem. Prosty przepis. Deser na każdą okazję!

Bruk z polędwicy wołowej podany na purée z marchwi
Lubisz wołowinę? Podejdź do niej z wielką atencją, a ona odwdzięczy się wspaniałym smakiem.

Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
Przygotuj pyszny wieniec drożdżowy według przepisu Pawła Małeckiego. Podaj go z domową konfiturą pomarańczową!