lamotek.pl

Kompot agrestowy • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszny na zimno i na ciepło! Spróbuj kompotu agrestowego według przepisu Kingi Paruzel!

Kompot agrestowy

Pyszny na zimno i na ciepło! Spróbuj kompotu agrestowego według przepisu Kingi Paruzel!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

agrest - 1,5 kg
ksylitol - 4 łyżki
mięta świeża - 2 łyżki
woda - 2 l

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Agrest myjemy i przekładamy do dużego garnka. Dodajemy kilkanaście listków mięty. Całość zalewamy zimną wodą. Dosładzamy ksylitolem.
2.GOTUJEMY KOMPOT:
Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy 40 minut. Kompot studzimy.
3.PODAJEMY KOMPOT AGRESTOWY:
Kompot można podawać na ciepło i na zimno.
Kompot agrestowy

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Agrest myjemy i przekładamy do dużego garnka. Dodajemy kilkanaście listków mięty. Całość zalewamy zimną wodą. Dosładzamy ksylitolem.

2

GOTUJEMY KOMPOT

Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy 40 minut. Kompot studzimy.

3

PODAJEMY KOMPOT AGRESTOWY

Kompot można podawać na ciepło i na zimno.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

739,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

61,6 kcal

🥑

Tłuszcz

0,7 g

🌾

Węglowodany

15,4 g

🥬

Błonnik

5,4 g

💪

Białko

1,1 g

Podobne przepisy