Kanapka na bogato • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE 1.
SMAŻYMY FILET Z: indyka na patelni, wcześniej doprawiając go solą i pieprzem.
MYJEMY WSZYSTKIE WARZYWA,
obieramy marchewki.
MIESZAMY 2 ŁYŻKI
musztardy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, z łyżką oliwy z oliwek, łyżką miodu i drobno posiekaną papryczką chilli.
KROIMY OGÓREK, MARCHEW,
cebulę i papryki w ok.
1 CM GRUBOŚCI
paseczki i wszystko mieszamy z przygotowanym sosem.
PRZEKRAWAMY MINI BAGIETKĘ
na 2 równe części.
USMAŻONY I OSTYGNIĘTY
filet kroimy na plastry.
W KAŻDEJ POŁÓWCE
bagietki wydrążamy otwór, do którego po kolei wkładamy: plastry filetu z indyka oraz kawałki ogórka, marchwi, cebuli i papryki.
TAK PRZYGOTOWANĄ KANAPKĘ
podajemy od razu do spożycia.
BAGIETKA JAK Z
francuskiej piekarni!
RUMIANA, CHRUPIĄCA SKÓRKA
zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie.
ŚWIETNA NA KANAPKI
z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1673,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
278,9 kcal
Tłuszcz
4,5 g
Węglowodany
34,8 g
Błonnik
25 g
Białko
25 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańskie uszka nadziewane soczewicą
Idealne, postne uszka, które świetnie sprawdzą się w wigilijnym barszczu. Przygotuj te delikatne pierogi pełne aromatycznego farszu, które zaskoczą wszystkich gości!

Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
Wypróbuj przepis na te pyszne i pożywne ciasteczka wegańskie! Idealne solo lub jako dodatek do jogurtu i owoców.

Naleśniki ze szpinakiem i serem
Naleśniki ze szpinakiem to potrawa, którą zna każdy. Można ją modyfikować na różne sposoby, najczęściej ważną rolę odgrywa tu rodzaj użytego sera. W zależności od typu tego składnika, placki mogą być bardziej lub mniej słone, wyraziste bądź delikatne, lekkie albo sycące. Jeśli chcesz skosztować tego dania w nowej odsłonie, wypróbuj przepis od Kingi Paruzel!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Gruszki w syropie
Słodki dodatek do deserów, lodów i ciast. Kawałki gruszek w lekkim syropie to pozycja obowiązkowa w domowej spiżarni!

Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!

Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Cevapcici z ryżem w pomidorach
Pyszne roladki z mielonej wołowiny oraz jagnięciny, podane z ryżem oraz śmietanowym dipem dla przełamania smaku.

Marynata do karkówki
Marynowanie mięsa to starożytna technika kulinarna, dzięki której różne produkty nabierają zupełnie odmiennego smaku. Jednym z najbardziej popularnych produktów do marynowania jest karkówka. Od marynat pikantnych i intensywnych po delikatne, ziołowe i aromatyczne, możliwości są praktycznie nieograniczone. Poznaj nasz przepis na wyjątkową marynatę do karkówki.

Kremowa owsianka z musem gruszkowym
Pachnące cynamonem i kardamonem, pyszne śniadanie na słodko. Gorąca owsianka, dzięki dodatkowi gruszek duszonych w syropie klonowym i przyprawach, będzie naprawdę wyśmienitym daniem.