lamotek.pl

Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową • przepis • składniki • przygotowanie

Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!

Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową

Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni

Składniki

maliny mrożone - 250 g
miód - 2 łyżki
żurawina suszona - 100 g
gruszka - 3 szt.
woda - 500 ml
cukier - 50 g
wino białe - 150 ml

Instrukcje przygotowania

1.KONFITURA MALINOWO-ŻURAWINOWA WSZYSTKIE:
składniki smażymy na małym ogniu do uzyskania konsystencji konfitury.
2.GRUSZKI GRUSZKI PRZEKRAWAMY:
na pół i wydrążamy ich gniazda nasienne (stworzą zagłębienia na nadzienie).
3.WODĘ, WINO I:
cukier zagotowujemy.
4.WKŁADAMY GRUSZKI DO:
płynu i gotujemy 7-12 minut do momentu, aż będą miękkie.
5.OSUSZAMY NA RĘCZNIKU:
jednorazowym.
6.UKŁADAMY NA ROZGRZANYM:
ruszcie grilla i pieczemy kilka minut.
7.ZDEJMUJEMY Z OGNIA:
i nadziewamy konfiturą.
8.PODAJEMY Z LISTKIEM:
mięty.
Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KONFITURA MALINOWO-ŻURAWINOWA WSZYSTKIE

składniki smażymy na małym ogniu do uzyskania konsystencji konfitury.

2

GRUSZKI GRUSZKI PRZEKRAWAMY

na pół i wydrążamy ich gniazda nasienne (stworzą zagłębienia na nadzienie).

3

WODĘ, WINO I

cukier zagotowujemy.

4

WKŁADAMY GRUSZKI DO

płynu i gotujemy 7-12 minut do momentu, aż będą miękkie.

5

OSUSZAMY NA RĘCZNIKU

jednorazowym.

6

UKŁADAMY NA ROZGRZANYM

ruszcie grilla i pieczemy kilka minut.

7

ZDEJMUJEMY Z OGNIA

i nadziewamy konfiturą.

8

PODAJEMY Z LISTKIEM

mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1348,0 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

168,5 kcal

🥑

Tłuszcz

0,5 g

🌾

Węglowodany

40,7 g

🥬

Błonnik

0,8 g

💪

Białko

0,8 g

Podobne przepisy