Gofry brownie z konfiturą pomarańczową • przepis • składniki • przygotowanie
Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRY
Masło i pokruszone tabliczki czekolady rozpuszczamy w rondlu na małym ogniu, cały czas mieszając łopatką.
PRZYGOTOWUJEMY KONFITURĘ
Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu. Wlewamy na nią sok wyciśnięty z 3 pomarańczy i dodajemyfilety z pomarańczy. Dodajemy cukier i skórkę otartą z 2 pomarańczy. Mieszamy od czasu do czasu. Smażymy do momentu, aż sok odparuje, a konfitura zacznie gęstnieć.
PIECZEMY GOFRY
Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy po 1 łyżce ciasta na każdy gofr. Zamykamy gofrownicę i pieczemy ok. 4 minut (czas może się różnić w zależności od tego, jaką gofrownicą dysponujemy).
PODAJEMY GOFRY
Gofry przekładamy na talerze i podajemy polane konfiturą pomarańczową.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3979,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
663,2 kcal
Tłuszcz
28,9 g
Węglowodany
92,7 g
Błonnik
11,3 g
Białko
11,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bananowa kawa mrożona z mango
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!

Tort bezowy z likierem jajecznym
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort bezowy? Paweł Małecki w Kuchni Lidla powie Ci, jak przygotować pyszny tort z likierem jajecznym.

Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
Tym razem Paweł przygotował kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru. Warto spróbować!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Cheeseburger z frytkami z batatów
Wędzone mięso, bakłażan i ser camembert – to składniki, z których Karol skomponował swojego burgera. Podaj go na obiad i zachwyć gości efektownym kulinarnym trikiem!

Mazurek kajmakowy
Przepis, dzięki któremu na Twoim stole pojawi się przepyszny mazurek kajmakowy i zachwyci Twoich gości lub domowników! Za pomocą termorobota MC Smart przygotujesz go szybko i sprawnie. Skorzystaj już teraz – z tego pełnego kajmaku, czekolady i orzechów – pomysłu na ciasto.

Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
Słodki podwieczorek lub dodatek do lodów? Przygotuj galaretkę z mango i mleczka kokosowego!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Dorsz owinięty w szynkę
Soczysta ryba owinięta paskami szynki, a do tego aksamitne purée z ziemniaków i gotowana marchewka. Lekkie i pyszne!

Babka majonezowa limonkowa
W święta postaw na łatwe w przygotowaniu wypieki i zachwyć się wyśmienitą babką z limonkowym lukrem!

Magdalenki w stylu francuskim
Kształt muszelki i cytrynowy smak to znaki szczególne francuskich magdalenek – delikatnych ciasteczek rozsławionych dzięki klasyce literatury. Przygotuj je, wykorzystując przepis Pawła!