lamotek.pl

Ciasto Góra Lodowa – przepis • przepis • składniki • przygotowanie

Niezwykle efektowne ciasto, które zachwyci na niejednej imprezie. Masa budyniowa, biszkopt i pyszna polewa, to przepis na zniewalający deser!

Ciasto Góra Lodowa – przepis

Niezwykle efektowne ciasto, które zachwyci na niejednej imprezie. Masa budyniowa, biszkopt i pyszna polewa, to przepis na zniewalający deser!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 20
Poziom trudności
średni

Składniki

mąka pszenna - 100 g
mąka ziemniaczana - 60 g
budyń śmietankowy - 80 g
jajko - 5 szt.
mleko 3,2% - 800 ml
cukier - 90 g
kakao - 25 g
masło - 220 g
mleko w proszku - 220 g
woda - 120 ml
biszkopty - 180 g

Instrukcje przygotowania

1.OZDABIAMY CIASTO POLEWĄ:
Ciasto wyjmujemy z lodówki i polewamy naprzemiennie przygotowaną polewą. Wkładamy ponownie do lodówki na 2 godziny
Ciasto Góra Lodowa – przepis

Czas przygotowania

180 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 20

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

OZDABIAMY CIASTO POLEWĄ

Ciasto wyjmujemy z lodówki i polewamy naprzemiennie przygotowaną polewą. Wkładamy ponownie do lodówki na 2 godziny

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

8192 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

409,6 kcal

🥑

Tłuszcz

22,5 g

🌾

Węglowodany

43,6 g

🥬

Błonnik

9,1 g

💪

Białko

9,1 g

Podobne przepisy