Bruschetty z mozzarellą • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ ROZGRZEJ PIEKARNIK
do 180°C.
PRZYGOTOWANIE POMIDORKI KROIMY
w ósemki, mozzarellę w kostkę.
CZOSNEK DROBNO
siekamy.
OLIWKI KROIMY NA
plasterki.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY
w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba.
POSYPUJEMY POKROJONYMI W
plasterki oliwkami.
WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA
nagrzanego do temp.
180°C I PIECZEMY
do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
JAK PODAWAĆ PRZYBIERAMY
listkami bazylii .
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1249,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
312,4 kcal
Tłuszcz
12,2 g
Węglowodany
37,8 g
Błonnik
12,3 g
Białko
12,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Malinowa chmurka matcha
Chrupiąca chałka smażona na maśle, maliny w syropie ze szczyptą pieprzu, a do tego delikatny jak chmurka mus z dodatkiem matchy. Ta propozycja od Karola będzie idealna zarówno jako deser, jak i śniadanie.

Ciasto à la Kinder Country
Znane słodycze bywają inspiracją także dla Pawła Małeckiego! Sprawdź, jak smakują warstwy ciasta z aksamitnym kremem śmietanowym, czekoladą i pszenicą!

Mazurek kajmakowy
Przepis, dzięki któremu na Twoim stole pojawi się przepyszny mazurek kajmakowy i zachwyci Twoich gości lub domowników! Za pomocą termorobota MC Smart przygotujesz go szybko i sprawnie. Skorzystaj już teraz – z tego pełnego kajmaku, czekolady i orzechów – pomysłu na ciasto.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
Delikatne i puszyste – takie są drożdżowe zajączki! Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska na wielkanocnym stole.

Kotlety mielone z purée
Sprawdzony przepis na soczyste i delikatne kotlety mielone? Tylko od Karola Okrasy!

Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
Sałata rzymska smakuje wyśmienicie z nutą pomarańczy. Przygotuj ją z aromatycznym kuskusem i kremem czosnkowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!

Penne z wegetariańskim bolognese
Bolognese z mnóstwem warzyw, pełnych słońca pomidorów i aromatycznych przypraw. Bez mięsa smakuje równie wyśmienicie.

Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
Czekoladowy biszkopt i mus z owoców to połączenie, dla którego warto przygotować tort z przepisu Pawła! Tak udekorowane dzieło ozdobi każdy stół, bez względu na okazję.