
Bieszczadzkie fuczki
Fuczki są tak proste w przygotowaniu jak placki ziemniaczane, ale zawierają sekretny składnik: kiszoną kapustę! To ona sprawia, że zwykłe danie zamienia się w lokalny przysmak – z serca Bieszczadów. Spróbuj koniecznie!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Fuczki są tak proste w przygotowaniu jak placki ziemniaczane, ale zawierają sekretny składnik: kiszoną kapustę! To ona sprawia, że zwykłe danie zamienia się w lokalny przysmak – z serca Bieszczadów. Spróbuj koniecznie!

Przemyć do swojej kuchni trochę Japonii i przygotuj warzywne placuszki z dodatkiem chili i jogurtowym sosem!

Szukasz nowego sposobu na wykorzystanie kalafiora w kuchni? Wypróbuj przepis na pyszne kotleciki z kalafiora, które są idealne dla małych smakoszy!

Scarpaccia to toskański przysmak z cukinii, który łączy w sobie chrupiącą konsystencję i delikatny, lekko słodkawy smak tego warzywa. Można ją podawać zarówno jako przekąskę, jak i dodatek do dań głównych, a jej przygotowanie jest bajecznie proste Jeśli lubisz cukinię w nieoczywistym wydaniu, scarpaccia na wytrawnie z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i pełne naturalnej słodyczy – placki z batatów to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaczanych placków. Ich delikatny smak świetnie komponuje się zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami, dzięki czemu można je podawać na wiele sposobów. Poznaj nasz przepis!

Szukasz pomysłu na szybki obiad lub lunch do pracy? Spróbuj chrupiących placków z cukinii z dodatkiem świeżych ziół i sera koziego, polanych sosem pomidorowym!

Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.

Przygotuj rozgrzewające placuszki z dynią i imbirem! Dodanie gruszki sprawia, że to najlepsze połączenie jesiennych smaków.

Nie masz pomysłu na szybki obiad? Przygotuj pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem ciecierzycy!

Placki ziemniaczane mogą mieć wiele wcieleń. Poznaj to nietypowe, a zarazem bardzo pyszne – z białą kapustą.

Przepisów na placki ziemniaczane jest wiele. Zobacz, jak przygotowuje je mistrz kuchni – Karol Okrasa!

Wypróbuj przepis Kingi na placki z selera smażone bez tłuszczu!

Marchew, cukinia i brokuły to podstawa warzywnych placków według DG! Podane z jogurtem i parmezanem smakują wybornie!

Ciepły obiad czy zimna przekąska. Placuszki z cukinii z serem halloumi to pyszna letnia propozycja, pełna świeżego smaku.

Klasyczne i proste placuszki kukurydziane z zaskakującym akcentem – sosem różanym. Przygotuj je na przekąskę i sprawdź, jak łączą się smaki!

Kukurydza i groszek – po te warzywa sięgnie Kinga, by przygotować wyśmienite placki. Podaj je z sosem jogurtowym jako szybki obiad lub wytrawną przekąskę między posiłkami!

Ziemniaki, dynia, marchewka, cukinia – oto składowe pysznego smażonego placka, podanego z sosem balsamico! Spróbuj!

Drób w towarzystwie świeżych składników kuchni greckiej – fety, oliwek, suszonych pomidorów, cukinii i ogórka.

Uwielbiają je nie tylko dorośli, ale też dzieci – placki z cukinii! Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Kolejna krótka chwila to czas, w jakim znikają z talerzy!

Pyszna alternatywa dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych, czyli placki z tartej marchewki i cukinii. To naprawdę prosty w przygotowaniu, szybki obiad.

Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.