lamotek.pl

Sok i sałatka owocowa • przepis • składniki • przygotowanie

Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!

Sok i sałatka owocowa

Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

limonka - 1 szt.
mięta świeża - 2 g
borówki - 250 g
cytryna - 1 szt.
grejpfrut - 2 szt.
imbir świeży - 1 łyżeczka
chili mielone - 1 szczypta
miód - 2 łyżeczki
natka pietruszki - 5 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
orzech laskowy - 50 g
pomarańcza - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.WYCISKAMY SOK Z POMARAŃCZY,:
grejpfruta i cytryny. Doprawiamy sokiem z limonki. Przelewamy do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgniatamy w dłoniach, nacieramy brzeg szklanki i wrzucamy do soku. Ozdabiamy gałązką świeżej mięty.
2.POMARAŃCZE ORAZ GREJPFRUTY OBIERAMY,FILETUJEMYI:
kroimy na mniejsze cząstki. Przekładamy do miski i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy borówki amerykańskie. Sałatkę możemy wzbogacić o cząstki limonki lub innych owoców.
3.IMBIR, PIETRUSZKĘ ORAZ ORZECHY:
siekamy i dodajemy do owoców. Sałatkę polewamy miodem, oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku chili. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę wraz z dressingiem przekładamy do dwóch miseczek. Ozdabiamy listkami pietruszki.
Sok i sałatka owocowa

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

WYCISKAMY SOK Z POMARAŃCZY,

grejpfruta i cytryny. Doprawiamy sokiem z limonki. Przelewamy do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgniatamy w dłoniach, nacieramy brzeg szklanki i wrzucamy do soku. Ozdabiamy gałązką świeżej mięty.

2

POMARAŃCZE ORAZ GREJPFRUTY OBIERAMY,FILETUJEMYI

kroimy na mniejsze cząstki. Przekładamy do miski i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy borówki amerykańskie. Sałatkę możemy wzbogacić o cząstki limonki lub innych owoców.

3

IMBIR, PIETRUSZKĘ ORAZ ORZECHY

siekamy i dodajemy do owoców. Sałatkę polewamy miodem, oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku chili. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę wraz z dressingiem przekładamy do dwóch miseczek. Ozdabiamy listkami pietruszki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1135,0 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

567,5 kcal

🥑

Tłuszcz

19,8 g

🌾

Węglowodany

99,9 g

🥬

Błonnik

12,6 g

💪

Białko

12,6 g

Podobne przepisy

Sok i sałatka owocowa - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl