lamotek.pl

Przekąski z pastą z szynki • przepis • składniki • przygotowanie

Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!

Przekąski z pastą z szynki

Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
świeży koperek - 1 łyżeczka
pomidor suszony - 40 g
sól - 1 szczypta
szynka gotowana - 400 g
bagietka - 1 szt.
serek śmietankowy - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.BAGIETKĘ KROIMY NA:
małe kromki.
2.SZYNKĘ KROIMY I:
miksujemy z twarożkiem aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
3.PRZYPRAWIAMY DO SMAKU:
solą i pieprzem.
4.PRZYGOTOWANĄ MASĄ SMARUJEMY:
bagietki.
5.DEKORUJEMY ŚWIEŻYM KOPERKIEM:
i drobno posiekanymi suszonymi pomidorami.
Przekąski z pastą z szynki

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BAGIETKĘ KROIMY NA

małe kromki.

2

SZYNKĘ KROIMY I

miksujemy z twarożkiem aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

3

PRZYPRAWIAMY DO SMAKU

solą i pieprzem.

4

PRZYGOTOWANĄ MASĄ SMARUJEMY

bagietki.

5

DEKORUJEMY ŚWIEŻYM KOPERKIEM

i drobno posiekanymi suszonymi pomidorami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1395,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

697,6 kcal

🥑

Tłuszcz

32,2 g

🌾

Węglowodany

53,7 g

🥬

Błonnik

50 g

💪

Białko

50 g

Podobne przepisy

Przekąski z pastą z szynki - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl