lamotek.pl

Pasta kanapkowa z oliwkami • przepis • składniki • przygotowanie

Zadbaj o urozmaicenie tego, z czym podajesz chleb! Wypróbuj przepis Pauli na aromatyczną pastę z twarogu z dodatkiem oliwek i szczypiorku.

Pasta kanapkowa z oliwkami

Zadbaj o urozmaicenie tego, z czym podajesz chleb! Wypróbuj przepis Pauli na aromatyczną pastę z twarogu z dodatkiem oliwek i szczypiorku.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ser twaróg tłusty - 250 g
oliwki zielone - 28 szt.
szczypiorek - 3 łyżki
oliwa z oliwek - 3 łyżki
ząbek czosnku - 2 szt.
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.BLENDUJMEY TWARÓG Z OLIWKAMI:
W misce umieszczamy twaróg, oliwki i oliwę. Całość dokładnie blendujemy, aby powstała dość gładka pasta.
2.DOPRAWIAMY PASTĘ:
Szczypiorek drobno kroimy, a czosnek obieramy i przeciskamy do pasty twarogowej przez praskę. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
Pasta kanapkowa z oliwkami

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BLENDUJMEY TWARÓG Z OLIWKAMI

W misce umieszczamy twaróg, oliwki i oliwę. Całość dokładnie blendujemy, aby powstała dość gładka pasta.

2

DOPRAWIAMY PASTĘ

Szczypiorek drobno kroimy, a czosnek obieramy i przeciskamy do pasty twarogowej przez praskę. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

642,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

321,3 kcal

🥑

Tłuszcz

32,5 g

🌾

Węglowodany

11,5 g

🥬

Błonnik

2,9 g

💪

Białko

14,9 g

Podobne przepisy