lamotek.pl

Makaron z zielonym pesto i dodatkami • przepis • składniki • przygotowanie

Przepyszny i sycący makaron, który doskonale sprawdzi się jako pomysł na obiad w zabiegany dzień. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu jest to danie!

Makaron z zielonym pesto i dodatkami

Przepyszny i sycący makaron, który doskonale sprawdzi się jako pomysł na obiad w zabiegany dzień. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu jest to danie!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

makaron penne pełnoziarnisty - 60 g
pesto - 40 g
pomidorki koktajlowe - 10 szt.
Mozzarella, light - 0,5 szt.
nasiona słonecznika - 10 g
bazylia świeża - 5 liści

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY MAKARON:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka, w którym się gotował.
2.ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM I DODATKAMI:
Pomidorki przekrawamy na pół, a mozzarellę kroimy w kostkę. Następnie dodajemy je do ugotowanego makaronu wraz z pesto i dokładnie mieszamy.
3.PODAJEMY MAKARON:
Gotowe danie przekładamy na talerz,. Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.
Makaron z zielonym pesto i dodatkami

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka, w którym się gotował.

2

ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM I DODATKAMI

Pomidorki przekrawamy na pół, a mozzarellę kroimy w kostkę. Następnie dodajemy je do ugotowanego makaronu wraz z pesto i dokładnie mieszamy.

3

PODAJEMY MAKARON

Gotowe danie przekładamy na talerz,. Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

562,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

562,5 kcal

🥑

Tłuszcz

27,4 g

🌾

Węglowodany

52,1 g

🥬

Błonnik

3,6 g

💪

Białko

27,3 g

Podobne przepisy