lamotek.pl

Makaron z pomidorami i oliwkami • przepis • składniki • przygotowanie

Danie jednogarnkowe z makaronem i warzywami przygotujesz w 25 minut! To świetny pomysł na obiad i lunch do pracy.

Makaron z pomidorami i oliwkami

Danie jednogarnkowe z makaronem i warzywami przygotujesz w 25 minut! To świetny pomysł na obiad i lunch do pracy.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 1,2 l
cebula - 1 szt.
oliwki czarne - 100 g
ząbek czosnku - 2 szt.
makaron farfalle - 400 g
oliwa z oliwek - 20 ml
papryczka chili czerwona - 1 szt.
pomidor czerwony - 500 g
ser pecorino - 80 g
sól - 1 szczypta
pomidor suszony - 90 g
bazylia świeża - 6 g

Instrukcje przygotowania

1.PODAJEMY DANIE:
Bazylię myjemy, listki obrywamy i siekamy. Ser obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Makaron rozkładamy na talerzu, skrapiamy odrobiną oliwy i podajemy natychmiast posypany bazylią i serem.
Makaron z pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODAJEMY DANIE

Bazylię myjemy, listki obrywamy i siekamy. Ser obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Makaron rozkładamy na talerzu, skrapiamy odrobiną oliwy i podajemy natychmiast posypany bazylią i serem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2420,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

605,1 kcal

🥑

Tłuszcz

15,2 g

🌾

Węglowodany

98,8 g

🥬

Błonnik

22,3 g

💪

Białko

22,3 g

Podobne przepisy