lamotek.pl

Lody truskawkowo-jogurtowe • przepis • składniki • przygotowanie

Lody, które zrobisz w mig! A później tylko musisz poczekać, aż się dobrze zmrożą. Fantastyczna opcja na upalne lato!

Lody truskawkowo-jogurtowe

Lody, które zrobisz w mig! A później tylko musisz poczekać, aż się dobrze zmrożą. Fantastyczna opcja na upalne lato!

Czas przygotowania
270 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier puder - 1 łyżka
jogurt naturalny - 200 g
truskawka - 250 g
sok z cytryny - 8 ml

Instrukcje przygotowania

1.MROZIMY MASĘ:
Część zmiksowanej bazy do lodów wlewamy do plastikowych foremek do lodów na patyku. Foremki wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
2.PODAJEMY LODY:
Po zamrożeniu foremki wyjmujemy i delikatnie ogrzewamy w dłoniach, następnie wyjmujemy zamrożone lody na patyku.
Lody truskawkowo-jogurtowe

Czas przygotowania

270 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MROZIMY MASĘ

Część zmiksowanej bazy do lodów wlewamy do plastikowych foremek do lodów na patyku. Foremki wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.

2

PODAJEMY LODY

Po zamrożeniu foremki wyjmujemy i delikatnie ogrzewamy w dłoniach, następnie wyjmujemy zamrożone lody na patyku.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

247,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

61,9 kcal

🥑

Tłuszcz

1,1 g

🌾

Węglowodany

8,1 g

🥬

Błonnik

1,3 g

💪

Białko

5,4 g

Podobne przepisy

Lody truskawkowo-jogurtowe - przepis, składniki, przygotowanie | lamotek.pl