Ciasto bananowe – szybki przepis • przepis • składniki • przygotowanie
Takie wypieki zawsze trafiają na listę ulubionych! By przygotować szybkie ciasto bananowe Kingi, wystarczy połączyć suche i mokre składniki. Upiecz je i przekonaj się, jakie jest proste!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA
Mąkę przesianą przez sitko łączymy w misce z posiekaną czekoladą. Dodajemy pozostałe suche składniki ciasta. Mieszamy.
MIKSUJEMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA
Wszystkie mokre składniki ciasta łączymy w osobnej misce i dokładnie miksujemy za pomocą blendera lub miksera, aż się połączą.
ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI Z SUCHYMI
Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi i dokładnie mieszamy całość za pomocą silikonowej łopatki.
PIECZEMY CIASTO
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu posypujemy płatkami migdałów i cukrem trzcinowym. Pieczemy ok. 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4380 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
438,0 kcal
Tłuszcz
10,2 g
Węglowodany
78,2 g
Błonnik
10,6 g
Białko
10,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kaczka w sosie żurkowym
Kaczka w sosie żurkowym z dodatkiem marynowanego pieprzu − oto wielkanocna propozycja Okrasy!

Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
Zobacz, jak w prosty i szybki sposób można przygotować domowe praliny! To świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby.

Manhattan Latte
Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
Przepyszny smażony karp z wyjątkową sałatką ziemniaczaną, który będzie idealnym daniem na obiad dla całej rodziny. Sprawdź, jak szybko można go przygotować!

Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
Lubisz proste i sprawdzone połączenia wyjątkowych składników? Spróbuj sałatki z pieczonych buraków z karmelizowaną gruszką i bryndzą!

Sernik na zimno w słoiku
W ciepłe dni sernik na zimno smakuje najlepiej. Przygotuj go w wersji, która ułatwia dzielenie się z innymi: w praktycznych słoiczkach! Truskawki, chrupki spód i warstwa sernikowa tworzą przepyszną kompozycję.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Szaszłyki z łososia z warzywami
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!

Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!