lamotek.pl

Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo • przepis • składniki • przygotowanie

Czy wiesz, że czerstwą bułkę również można wykorzystać do przygotowania dania? Zerknij na przepis Kingi i zobacz jak przyrządzić pyszną bułkę na mleku. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo

Czy wiesz, że czerstwą bułkę również można wykorzystać do przygotowania dania? Zerknij na przepis Kingi i zobacz jak przyrządzić pyszną bułkę na mleku. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułka czerstwa - 1 szt.
mleko - 1 szkl
masło - 2 łyżki
cukier trzcinowy -

Instrukcje przygotowania

1.MOCZYMY BUŁKĘ W MLEKU:
Bułkę przekrawamy na pół, umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Bułkę obracamy, aby wchłonęła jak najwięcej mleka – pilnujemy, by nie rozmokła całkowicie.
2.SMAŻYMY BUŁKĘ:
Na patelni roztapiamy masło. Bułkę smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy oprószoną cukrem.
Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MOCZYMY BUŁKĘ W MLEKU

Bułkę przekrawamy na pół, umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Bułkę obracamy, aby wchłonęła jak najwięcej mleka – pilnujemy, by nie rozmokła całkowicie.

2

SMAŻYMY BUŁKĘ

Na patelni roztapiamy masło. Bułkę smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy oprószoną cukrem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

515,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

515,6 kcal

🥑

Tłuszcz

30,6 g

🌾

Węglowodany

45,3 g

🥬

Błonnik

0,6 g

💪

Białko

13,2 g

Podobne przepisy