lamotek.pl

3 sposoby na kanapki z precli • przepis • składniki • przygotowanie

Precle z szynką, łososiem, a może pieczoną papryką? Spróbuj śniadania niczym z alpejskiego kurortu!

3 sposoby na kanapki z precli

Precle z szynką, łososiem, a może pieczoną papryką? Spróbuj śniadania niczym z alpejskiego kurortu!

Czas przygotowania
0 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

szynka szwarcwaldzka - 60 g
ser edamski - 60 g
pomidor suszony - 5 szt.
sałata rzymska - 1 szt.
łosoś wędzony - 75 g
Szpinak Baby - 100 g
chrzan tarty - 2 łyżeczki
ser twaróg półtłusty - 2 łyżeczki
precel - 2 szt.
cukinia - 0,5 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
rukola - 50 g
ser kozi - 4 łyżki
masło - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY PRECLE Z WARZYWAMI:
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni. Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
3 sposoby na kanapki z precli

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY PRECLE Z WARZYWAMI

Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni. Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2511,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

2511,7 kcal

🥑

Tłuszcz

132,0 g

🌾

Węglowodany

238,9 g

🥬

Błonnik

96,1 g

💪

Białko

96,1 g

Podobne przepisy