lamotek.pl

Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą • przepis • składniki • przygotowanie

Wrapy, które sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad w pracy i szybką przekąskę? Przygotuj te z łososiem, jajkiem i rzeżuchą!

Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą

Wrapy, które sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad w pracy i szybką przekąskę? Przygotuj te z łososiem, jajkiem i rzeżuchą!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula dymka - 2 szt.
jajko - 2 szt.
pieprz cytrynowy - 1 szczypta
rzeżucha - 50 g
skórka cytryny tarta - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
grana padano - 100 g
łosoś wędzony - 150 g
tortilla - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY JAJKA:
Jajka gotujemy na twardo. Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Rzeżuchę obcinamy. Serek grani doprawiamy solą, skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym. Smarujemy nim wrapy.
2.ZWIJAMY WRAPY:
Jajka obieramy ze skorupki i kroimy w cienkie plasterki. Wrapy obkładamy łososiem, jajkiem, rzeżuchą i krążkami cebuli dymki. Szczelnie zwijamy i kroimy w poprzek na pół.
Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY JAJKA

Jajka gotujemy na twardo. Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Rzeżuchę obcinamy. Serek grani doprawiamy solą, skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym. Smarujemy nim wrapy.

2

ZWIJAMY WRAPY

Jajka obieramy ze skorupki i kroimy w cienkie plasterki. Wrapy obkładamy łososiem, jajkiem, rzeżuchą i krążkami cebuli dymki. Szczelnie zwijamy i kroimy w poprzek na pół.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1145,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

286,4 kcal

🥑

Tłuszcz

14,5 g

🌾

Węglowodany

18,7 g

🥬

Błonnik

22,6 g

💪

Białko

22,6 g

Podobne przepisy